09:33 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) στη σημερινή του συνεδρίαση άνοιξε το δρόμο για την επένδυση στο Ελληνικό, δίνοντας το πράσινο φως για την τροποποίηση της υπουργικής απόφασης.

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) άναψε το πράσινο φως για την επανέκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για το Ελληνικό, που αποτελεί το κρίσιμο βήμα προκειμένου να ξεμπλοκάρει η επένδυση.  

Ο επενδυτής, πλέον, δεν θα πρέπει να υποβάλει αρχιτεκτονικές και περιβαλλοντικές μελέτες για παρεμβάσεις σε όλη την έκταση του Ελληνικού, παρά μόνο εντός των κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων και σε ζώνη 20 μέτρων γύρω από αυτούς. 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, σχετικά με τον ταφικό περίβολο του Ελληνικού, το ΚΑΣ προτείνει ο αδόμητος χώρος γύρω από αυτόν να είναι 20 μέτρα και ο έλεγχος των όψεων να αφορά τα κτίρια που βρίσκονται εντός της κτιριακής ενότητας τα οποία έχουν προβολή στο μνημείο. 

Επιπλέον, στην γνωμοδότηση, προστέθηκε ακόμα ένας νέος όρος, σύμφωνα με τον οποίον, για τυχόν αρχαιότητες που αποκαλυφθούν θα εφαρμοστούν οι κείμενες διατάξεις του αρχαιολογικού νόμου. Ο όρος αυτός έγινε δεκτός ομόφωνα από τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. 

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης παρόντες ήταν μέλη του υπουργείου Πολιτισμού, εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ, της Ελληνικό ΑΕ και της Lamda Development.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στόχος είναι μέχρι το Σάββατο να έχουν εκδωθεί όλες οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, προκειμένου να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για το καζίνο.

Tags:
επένδυση, Ελληνικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK