21:58 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Μετά την απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου, η κυβέρνηση δημοσίευσε τα προτεινόμενα πρόσωπα για τη στελέχωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη.

Ο καθηγητής Δικαίου, Ανταγωνισμού και Δημόσιας Πολιτικής, Ιωάννης Λιανός, προτείνεται από την κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ο κ. Λιανός είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και αναμένεται να αντικαταστήσει τη Βασιλική Θάνου.

Ιωάννης Λιανός
© Φωτογραφία : UCL EUROPEAN INSTITUTE
Ιωάννης Λιανός

Παράλληλα, η κυβέρνηση προτείνει τους εξής:

  • Καλλιόπη Μπενετάτου στη θέση του αντιπροέδρου
  • Μαρία Ιωαννίδου στη θέση του εισηγητή - μέλους
  • Μαρία – Ιωάννα Ράντου στη θέση του εισηγητή - μέλους

Η κα Μπενετάτου έχει 10ετή εργασιακή θητεία (2009-2019) στην Ανεξάρτητη Αρχή, ενώ η κα Ιωαννίδου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Δίκαιο Ανταγωνισμού στο Queen Mary University του Λονδίνου. Από την πλευρά της, η κα Ράντου είναι ειδική νομική σύμβουλος του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης της Ε.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω αλλαγές θα οριστικοποιηθούν μετά την ακρόαση των προτεινόμενων προσώπων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής της Ελλήνων.

Την ίδια ώρα, σε γραπτή του δήλωση, με αφορμή τις προτάσεις της κυβέρνησης για τη στελέχωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει τα εξής:

«Οι επιλογές εξειδικευμένων προσώπων υψηλού κύρους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στο πεδίο του δικαίου του ανταγωνισμού, με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της ρύθμισης και του ελέγχου των αγορών και χωρίς καμία πολιτική δραστηριοποίηση σηματοδοτούν την απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης για αποκατάσταση της ανεξαρτησίας και ακεραιότητας της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

»Επιπλέον, όμως, σηματοδοτούν την πρόθεση της Κυβέρνησης και την προσωπική μου δέσμευση να αξιοποιηθεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο της πατρίδας μας πού είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Για να αντιστρέψουμε τη ροή εξόδου των νέων μας από τη χώρα που δημιουργήθηκε την τελευταία δεκαετία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης».

Δεν παραλείπει δε, να σημειώσει ότι «για την προηγούμενη κυβέρνηση που επιχείρησε να χειραγωγήσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού και για όσους βιάστηκαν να ασκήσουν κριτική, παραπέμπουμε απλά στα βιογραφικά των προτεινόμενων μελών ως την απόδειξη ότι δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση στις αρχές της αξιοκρατίας και της αμεροληψίας με γνώμονα την ανεξαρτησία της Επιτροπής Ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών και της εθνικής οικονομίας».

Σχετικά:

Υπεγράφη η απόφαση απομάκρυνσης της Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού
Στο ΣτΕ η Θάνου για την απομάκρυνσή της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού
Θάνου: Υπάρχει εμπάθεια προς το πρόσωπό μου, δεν υπήρξα κομματικό πρόσωπο
Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, επίτροπος Ανταγωνισμού, ανταγωνιστικότητα, ανταγωνισμός, διεθνές δίκαιο, καθηγητής, καθηγητές, Κυβέρνηση, Βασιλική Θάνου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK