21:11 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Πράσινο φως» για την επένδυση στο Ελληνικό άναψε σήμερα και το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων, μετά τη χθεσινή απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Αύριο η υπουργική απόφαση.

Μια νέα απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για την επένδυση στο Ελληνικό μετά την αντίστοιχη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), έγινε σήμερα γνωστή.

Συγκεκριμένα, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) έκανε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ομόφωνα αποδεκτή την αίτηση θεραπείας των ΤΑΙΠΕΔ και Ελληνικό ΑΕ κατά της Υπουργικής Απόφασης (αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ ΤΠΚΑΧΜΑΕ/176797/123922/3539/1338/16-5-2019) σχετικά με την «Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου ''Εφαρμογή του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά'', Περιφέρειας Αττικής».

Υπενθυμίζεται ότι χθες το ΚΑΣ άνοιξε τον δρόμο για την επένδυση στο Ελληνικό, δίδοντας το «ok» για την επανέκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για το Ελληνικό. 

Εν τω μεταξύ, σε δήλωσή της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λίνα Μενδώνη, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για το Ελληνικό στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, ανέφερε: «Η χθεσινή ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και η σημερινή, επίσης ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τα εκκρεμή ζητήματα της επένδυσης του Ελληνικού θα λάβουν αύριο τη μορφή εκτελεστής πράξης, με την υπογραφή της συνεπαγόμενης Υπουργικής Απόφασης, αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα, την 7η Ιουλίου 2019, γύρισε σελίδα».

«Η Ελλάδα μπορεί πλέον να βαδίζει σταθερά και δυναμικά στο δρόμο της ανάπτυξης, επιστρέφοντας στην κανονικότητα», σημείωσε η Λίνα Μενδώνη και συμπλήρωσε: «Η παρουσία και η προστασία των πολιτιστικών αγαθών, αρχαίων και νεότερων, που βρίσκονται εντός του χώρου του Ελληνικού προσδίδουν σημαντική προστιθέμενη αξία στην εμβληματική επένδυση. Συγχρόνως, μέσα από το επενδυτικό πρόγραμμα, εξασφαλίζονται οι πόροι για την συντήρηση, ανάδειξη και προβολή αυτού του μνημειακού πλούτου, που αποδίδεται στους πολίτες».

«Οι αρμόδιες Υπηρεσίες και τα μέλη των δύο κορυφαίων γνωμοδοτικών οργάνων του Υπουργείου Πολιτισμού - με απόλυτο σεβασμό στον θεσμικό τους ρόλο - έδωσαν καθαρές λύσεις και διέξοδο, προκειμένου το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τα συναρμόδια Υπουργεία να καθορίσουν τον χρόνο έναρξης υλοποίησης ενός αναπτυξιακού έργου με καθοριστικό ρόλο για την περαιτέρω οικονομική πορεία της χώρας», ανέφερε ακόμη η κυρία Μανδώνη.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού εγγυάται την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και ταυτόχρονα ενισχύει τον αναπτυξιακό του ρόλο προς όφελος της χώρας και των πολιτών», είπε τέλος.

Tags:
Λίνα Μενδώνη, επένδυση, Ελληνικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK