16:18 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το Adrian Darya είχε κατασχεθεί στο Γιβραλτάρ τον Ιούλιο και αφέθηκε από τις αρχές στις 19 Αυγούστου εν μέσω φημολογίας ότι έρχεται στην Ελλάδα.

Συνεχίζεται το θρίλερ για την πορεία του ιρανικού τάνκερ Adrian Darya, το οποίο ονομαζόταν Grace 1 όταν κατασχέθηκε από το Γιβραλτάρ τον Ιούλιο.

Δημοσίευμα ήθελε το τάνκερ λίγες ημέρες πριν να κατευθύνεται προς το λιμάνι της Καλαμάτας, ανεβάζοντας το «διπλωματικό θερμόμετρο» στα ύψη.

Τώρα το πλοίο φαίνεται να έχει περάσει νότια της Σικελίας στην Ιταλία και, σύμφωνα με το MarineTraffic.com έχει αλλάξει την προορισμό του στο σύστημα AIS, το Αυτόματο Σύστημα Αναγνώρισης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει εκπέμψει το πλοίο κατευθύνεται στο λιμάνι της Μερσίνης στην Τουρκία.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως οποιοσδήποτε προορισμός θα μπορούσε να εισαχθεί στο AIS, πράγμα που σημαίνει ότι η Τουρκία μπορεί να μην είναι ο πραγματικός προορισμός του δεξαμενόπλοιου.

Το Adrian Darya κατασχέθηκε στο Γιβραλτάρ υπό την υποψία ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία κατά παράβαση των κυρώσεων της ΕΕ και απελευθερώθηκε στις 19 Αυγούστου.

Εκτιμάται ότι μεταφέρει 2 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου.

Η Ουάσιγκτον έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή της να κατάσχει το δεξαμενόπλοιο, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει τις κυρώσεις κατά της Συρίας.

Με τη σειρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya δεν ζήτησε άδεια από τις ελληνικές αρχές, εξηγώντας πως δεν κατευθύνεται προς την Ελλάδα.

Νωρίτερα, αξιωματούχος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών προειδοποίησε για κυρώσεις σε όποιον βοηθήσει το ιρανικό πετρελαιοφόρο.

Tags:
Τουρκία, πορεία, Καλαμάτα, Ελλάδα, Adrian Darya, ιρανικό τάνκερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK