09:36 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Αγωνία τέλος για τους υποψήφιους. Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Πώς κινήθηκαν οι βάσεις. Αναλυτικά στοιχεία.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα πληροφόρησης των επιδόσεών τους, μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του υπουργείου «results.it.minedu.gov.gr», πληκτρολογώντας:

  • τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
  • τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Τα αποτελέσματα αναμένεται να αναρτηθούν έως το μεσημέρι στα λύκεια και τα ΕΠΑΛ όλης της χώρας.

Δείτε ΕΔΩ τις βάσεις

Γνωστά έγιναν και τα αποτελέσματα των υποψηφίων στις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε.

Νωρίτερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επιβεβαίωσε τις αναφορές περί πτώσης των βάσεων.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε, παρατηρείται πτώση στις νομικές σχολές περίπου 100 - 200 μορίων, στις ιατρικές σχολές 200 - 300 μορίων, στις πολυτεχνικές σχολές 300 - 800 μορίων, στις παιδαγωγικές σχολές 600 μορίων, ενώ στις μαθηματικές σχολές η πτώση των βάσεων κυμαίνεται στα 500 με 1.000 μόρια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βάσεις 2019: Οι σχολές με βάση κάτω του... 5

Αντίθετα,  άνοδος καταγράφεται στις βάσεις εισαγωγής σε σχολές πληροφορικής, οικονομικών, αλλά και στις αστυνομικές σχολές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους περίπου 104.000 υποψηφίους, οι 80.000 καταφέρνουν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το 23% των υποψηφίων εισάγεται στη σχολή πρώτης προτίμησης, ενώ την πρωτιά εξασφαλίζουν για μια ακόμη χρονιά οι γυναίκες, με το ποσοστό επιτυχίας να ανέρχεται σε 53,48%. 

Τόνισε, βέβαια, ότι μεγάλο είναι και το ποσοστό των υποψηφίων, των οποίων η βαθμολογία είναι κάτω από τη βάση του 10. Συγκεκριμένα, το ποσοστό αυτό ξεπερνάει το 25% στα γενικά λύκεια, ενώ στα επαγγελματικά λύκεια διαμορφώνεται στο 40%. 

Σχετικά:

Πανελλήνιες: Παρεμβάσεις σε τρεις άξονες από το υπουργείο Παιδείας - Πού μειώνεται η εξεταστέα ύλη
Πανελλήνιες 2019: Την επόμενη εβδομάδα οι βάσεις εισαγωγής
Πανελλήνιες 2019: Αγωνία... τέλος - Σήμερα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων
Tags:
Υπουργείο Παιδείας, Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019, Πανελλαδικές, Θεολογική Σχολή ΑΠΘ, Φιλοσοφική Σχολή, Ιατρική Σχολή, Νομική Σχολή, πανεπιστήμια, Πανεπιστήμιο, Λύκειο, σχολεία, μαθητές, μαθητής, Πανελλήνιες 2019, Πανελλήνιες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK