21:30 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα νέο σύστημα για τα διπλώματα οδήγησης έχει στον σχεδιασμό του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Οι ισχύουσες διαδικασίες θα αλλάξουν και θα εισαχθεί ένα νέο νομοσχέδιο.

Έρχονται αλλαγές στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, ο υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής κάνει λόγο για «ένα σύγχρονο και λειτουργικό νομοσχέδιο», με το οποίο, όπως λέει, «λύνονται επιτέλους τα προβλήματα στην απόκτηση διπλώματος οδήγησης, που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα».

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές αφορούν τους ηλικιωμένους ενώ το ζήτημα με τις γουρούνες μεταφέρεται στους δήμους.
Όπως αναφέρει ο κ. Καραμανλής στην ανάρτησή του, «απεγκλωβίζονται πάνω από 150.000 υποψήφιοι οδηγοί και εκπαιδευτές, οι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν “όμηροι” της ισχύουσας διαδικασίας».

Ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους, με το νέο νομοσχέδιο, καταργείται η υποχρεωτική πρακτική επανεξέταση για την ανανέωση του διπλώματος των άνω των 74 ετών. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, «με σεβασμό, εξετάζουμε αν η υγεία τους τούς επιτρέπει να οδηγούν».

Σε ό,τι αφορά στις δευτεροβάθμιες ιατρικές επιτροπές, αυτές, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, επανασυστήνονται, με το υπουργείο να σχεδιάζει την ενίσχυση και περαιτέρω αναβάθμιση των ιατρικών εξετάσεων.

Η λειτουργία για τις «γουρούνες» ανατίθεται πλέον στους δήμους, ενώ, τέλος, θα συσταθεί επιτροπή που θα έχει έξι μήνες στη διάθεσή της για να καταθέσει «ένα σύγχρονο και λειτουργικό νομοσχέδιο για τις εξετάσεις οδήγησης», σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές πρακτικές.

Tags:
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ασφαλής οδήγηση, άδεια οδήγησης, οδήγηση, δίπλωμα οδήγησης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK