20:29 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Παραμένει αυξημένος ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς και αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο, Έβρο, Σαμοθράκη, Λήμνο, Λέσβο, Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα και Ηλεία. Μέχρι τα 8 μποφόρ οι άνεμοι.

Πολύ υψηλός είναι αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς, καθώς το μελτέμι δεν αναμένεται να υποχωρήσει πριν από την Κυριακή. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία, Σκύρος)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)

​Η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Αυτά, καθώς οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παραμείνουν ενισχυμένοι μέχρι και την Κυριακή, με μέγιστη ένταση που θα κυμαίνεται μεταξύ 7 και 8 μποφόρ. 

Σταδιακά, πάντως, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από αύριο σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr, καθώς δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές.

Tags:
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, άνεμοι, καιρός, μποφόρ, θυελλώδεις άνεμοι, φωτιά, κίνδυνος πυρκαγιάς, πυρκαγιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK