07:39 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Άγγελος Μπίνης φέρεται να αναλαμβάνει επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, κατόπιν απόφασης του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Άγγελος Μπίνης, μετά από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης.

Ο Άγγελος Μπίνης προτάθηκε από την κυβέρνηση για τη θέση του επικεφαλής της νεοσύστατης Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας, με κυβερνητικές πηγές να τον χαρακτηρίζουν «πρόσωπο με μεγάλη εμπειρία στα θέματα της καταπολέμησης της διαφθοράς» η επιλογή του οποίου «δείχνει την απόλυτη προσήλωση της κυβέρνησης στην ουσιαστική θεσμική και επιχειρησιακή απο-πολιτικοποίηση του ελέγχου της διαφθοράς».

Ο Άγγελος Μπίνης υπήρξε σύμβουλος και αναλυτής σε θέματα Ακεραιότητας και καταπολέμησης της Διαφθοράς, στον ΟΟΣΑ. Παράλληλα, είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών.

Ο κ. Μπίνης σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, στη Βρετανία. Αποφοίτησε, επίσης, από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε, επίσης, την εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, για τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου επιλέχθηκε ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, ενώ στη θέση του Εισαγγελέα  τοποθετήθηκε ο Βασίλειος Πλιώτας.

Tags:
Διεθνής Διαφάνεια, ΟΟΣΑ, υπουργικό συμβούλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK