00:40 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι τραυματιοφορείς στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι θα προχωρήσουν αύριο, από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι σε στάση εργασίας.

Οι τραυματιοφορείς θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις έξω από το υπουργείο Υγείας, από τις 11:00 ως τις 15:00, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, διεκδικώντας, παράλληλα, την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που στέκεται στο πλευρό των τραυματιοφορέων, «οι κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω από 50%. Αντί για 5.000 τραυματιοφορείς υπηρετούσαν έως τον Ιούνιο 2019 στα νοσοκομεία με όλες τις σχέσεις εργασίας 2.300».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, του χρόνου τον Φεβρουάριο λήγουν οι συμβάσεις 820 τραυματιοφορέων που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ και 180 συνταξιοδοτούνται έως τέλος του έτους. «Εάν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις και δεν γίνουν προσλήψεις θα απομείνουν στα νοσοκομεία 674 τραυματιοφορείς που είναι μεγάλοι σε ηλικία. Ο κίνδυνος για τους ασθενείς τεράστιος», σηεμιώνει η Ομοσπονδία. 

 

 

Tags:
τραυματιοφορείς, ΠΟΕΔΗΝ, Υπουργείο Υγείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK