10:25 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης στοχεύει να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες για το νέο hot spot έως το προσεχές Σάββατο, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η εγκατάσταση των αλλοδαπών.

Πολλαπλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της ανατολικής Φθιώτιδας η πληροφορία περί κατασκευής νέου hot spot σε στρατόπεδο στον Καραβόμυλο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «lamiareport.gr», ο χώρος φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών θα δημιουργηθεί στο στρατόπεδο «Γεώργιος Παπαποστόλου», το οποίο βρίσκεται εντός του χωριού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) είναι οι εργασίες για τις υποδομές να έχουν ολοκληρωθεί έως το προσεχές Σάββατο, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η εγκατάσταση των αιτούντων άσυλο.

Υπολογίζεται ότι σε πρώτο στάδιο θα φιλοξενηθούν από 500 έως 800 άτομα.

«Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα χωρίς ενημέρωση και διάλογο. Σήμερα το μεσημέρι συγκαλείται έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την εγκατάσταση προσφύγων στο στρατόπεδο του Καραβομύλου» δήλωσε η νέα δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου, μιλώντας στο «lamiareport.gr».

«Δεν θέλουμε να γίνει η περιοχή μας νέα "Μόρια". Στόχος μας είναι η αναβάθμιση της περιοχής και η αύξηση του τουρισμού και όχι η υποβάθμιση» επεσήμανε, από την πλευρά του, κάτοικος της περιοχής.

Και πρόσθεσε: «Το όλο εγχείρημα γίνεται με τόση βιασύνη και τόση προχειρότητα που μόνο για τους πρόσφυγες δεν ενδιαφέρονται αυτοί που το κάνουν. Δεν μπορούν να ζήσουν άνθρωποι σε αυτές τις συνθήκες. Δεν θα επιτρέψουμε την εξέλιξη αυτή που μαθηματικά οδηγεί σε μαρασμό την περιοχή μας»

Σχετικά:

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Η χώρα έγινε «hot spot για μετανάστες» επί ΣΥΡΙΖΑ
Στη Θεσσαλονίκη και το δεύτερο πλοίο με πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λέσβο - Βίντεο
Διακοπή κυκλοφορίας σε παράδρομο της Αθηνών – Λαμίας από μετανάστες
Tags:
Στυλίδα, ΔΟΜ, παράνομη μετανάστευση, διακίνηση μεταναστών, μεταναστευτικό, μετανάστευση, μετανάστης, μετανάστες, Λαμία, Φθιώτιδα, hotspot
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK