19:52 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική (150)
0 10
Βρείτε μας

Το σχέδιο νόμου αφορά την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το Μάτι. Προβλέπει πρότυπο χωρικό σχέδιο, ίδρυση μη κερδοσκοπικής εταιρείας και μία σειρά άλλων μέτρων.

Στη Βουλή κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία είχε εκδοθεί τον Ιούλιο και αφορούσε την αποκατάσταση των πυρόπληκτων στο Μάτι.

Με το συγκεκριμένο νομοθέτημα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, δίνεται η δυνατότητα να χαραχθεί ένα νέο πρότυπο χωρικό σχέδιο, με στόχο την επίλυση των πολυετών δομικών προβλημάτων και την εκ νέου ανάπτυξη της περιοχής.

Το νέο χωρικό σχέδιο θα εκπονηθεί με τη συνεργασία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Παράλληλα, προβλέπεται η σύσταση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας («ΜΑΤΙ ΞΑΝΑ»), με αυξημένη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, αλλά και θεσμικών φορέων, όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να προχωρήσει σε σχέδιο δράσης για την περιοχή.

Τέλος, όσον αφορά τις άμεσες ανάγκες των πυρόπληκτων κατοίκων, δίνεται εξουσιοδότηση στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να προχωράει τάχιστα σε ενέργειες, οι οποίες διασφαλίζουν την ασφάλεια και υγεία των πολιτών από εστίες κινδύνου.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε την περιοχή του Ματιού, προκειμένου να επιβλέψει τη διαδικασία απομάκρυνσης μίας τεράστιας καύσιμης ύλης από οικόπεδο, επί της λεωφόρου Μαραθώνος.

Επιπλέον, προβλέπονται μέτρα - μεταξύ άλλων - για την κάλυψη των αναγκών περίθαλψης και οικονομικής στήριξης των πληγέντων.

Θέμα:
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική (150)

Σχετικά:

Μητσοτάκης για τον ήρωα - ψαρά στο Μάτι: Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη ως δείγμα ευγνωμοσύνης
Στο Μάτι μεταβαίνει ο Μητσοτάκης, επιθεωρεί το οικόπεδο με τους 20.000 τόνους καύσιμης ύλης
Μητσοτάκης στο Μάτι και το οικόπεδο-πυριτιδαποθήκη: Καθαρίστηκε μια «βόμβα» χωρίς να ξοδέψουμε ευρώ
Tags:
Ανατολική Αττική, υποδομές, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εταιρεία, σχέδιο, Βουλή, πυρόπληκτες περιοχές, πυρόπληκτοι, Μάτι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK