23:21 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε βραχυκύκλωμα φορτηγού-ψυγείου που έπαιρνε ρεύμα από το πλοίο οφείλεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό «Ελευθέριος Βενιζέλος» την 28η Αυγούστου κατά τη διάρκεια του πλου από τον Πειραιά στα Χανιά.

Η έκθεση της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (ΕΛΥΔΝΑ) κατέδειξε ότι η φωτιά που προκλήθηκε στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τη νύχτα της 28ης Αυγούστου, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από τον Πειραιά στα Χανιά, οφειλόταν σε βραχυκύκλωμα φορτηγού-ψυγείου, το οποίο έπαιρνε ρεύμα από το ίδιο το καράβι.

Η φωτιά, έτσι, επεκτάθηκε γρήγορα στα διπλανά φορτηγά και Ι.Χ, που βρίσκονταν στο γκαράζ, και χάρη στα εύφλεκτα υλικά που υπήρχαν, εξαπλώθηκε. Χάρη, όμως, στο σύστημα ψύξης Drencher, αλλά και την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η πυρκαγιά δεν απείλησε το υπόλοιπο πλοίο.

Υπενθυμίζεται ότι, εκείνη τη νύχτα, στο πλοίο υπήρχαν 875 επιβάτες, 81 Φ/Γ, 155 ΙΧ επιβατηγά οχήματα, 3 λεωφορεία, 34 δίκυκλα και 140 μέλη πληρώματος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, το βράδυ της 28ης Αυγούστου και, συγκεκριμένα στις 23:41, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο στο αριστερό πρωραίο τμήμα του Γκαράζ Νο3 (χώρος φόρτωσης οχημάτων), 10 ναυτικά μίλια μακριά από την Ύδρα. Στο πλοίο υπήρχαν 875 επιβάτες, 81 Φ/Γ, 155 ΙΧ επιβατηγά οχήματα, 3 λεωφορεία, 34 δίκυκλα και 140 μέλη πληρώματος. Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνέχισε να πλέει, συνοδεία πλωτών σκαφών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, ρυμουλκών, Ε/Γ-Ο/Γ καθώς και φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού, και επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, κατά τις 03:55, όταν και άρχισε η επιχείρηση αποβίβασης των επιβατών. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 06:40 υπό τις συντονισμένες προσπάθειες του πληρώματος και την συνδρομή στελεχών Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και υπαλλήλων Οργανισμού Λιμένος Πειραιά.

Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναχώρησε ρυμουλκούμενο, την 4η Σεπτεμβρίου, με προορισμό την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος προς αποκατάσταση των προκληθεισών ζημιών.

Διαβάστε την πλήρη έκθεση εδώ.

 

Tags:
φορτηγό, βραχυκύκλωμα, πυρκαγιά, φωτιά, Ελευθέριος Βενιζέλος, καράβι, πλοίο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK