06:20 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων ενέκρινε την πρόταση του Περισσού για την τοποθέτηση μνημείων στα δύο ιστορικά νησιά, τα οποία αποτέλεσαν τόπο εξορίας Κομμουνιστών.

Πράσινο φως στην ανέγερση μνημείων του ΚΚΕ στη Γυάρο και τη Μακρόνησο άναψε το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων (ΚΣΝΜ), το οποίο - κατά τη σημερινή του συνεδρίαση – έκανε αποδεκτή την πρόταση του Περισσού.

Πρόκειται για μνημεία του ΚΚΕ, τα οποία θα τοποθετηθούν για ιστορικούς λόγους στα δύο νησιά που αποτέλεσαν τόπο εξορίας εκατοντάδων μελών και φίλων του κόμματος, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών.

Τα έργα έχουν επιλεγεί, μέσω πανελλήνιου καλλιτεχνικού διαγωνισμού, τον οποίο διοργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι μνημείο για τη Μακρόνησο έχει φιλοτεχνηθεί από τον Μάρκο Γεωργιλάκη και για τη Γυάρο από τον Αντώνη Μυρωδιά.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης των δύο μνημείων, το ΚΚΕ διευκρινίζει ότι βρίσκεται σε φάση δρομολόγησης των σχετικών εργασιών.

Σχετικά:

Αποκαλυπτήρια για το Μνημείο Ειρήνης και Ανεκτικότητας στην Κύπρο σε τελετή υψηλού συμβολισμού
Σπουδαία ανακάλυψη στο Αιγαίο - Εντοπίστηκε το αρχαιότερο κτηριακό μνημείο
Ανατίναξαν το μνημείο του Θύμιου Λώλη στην Αλβανία, αποτροπιασμό εκφράζει το ΥΠΕΞ - Φωτογραφίες
Tags:
αρχαιολογία, αρχαιολογικοί χώροι, αρχαιολογικός χώρος, Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), νησιά, γλυπτά, γλυπτό, μνημεία, μνημείο, ΚΚΕ, Μακρόνησος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK