15:09 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 «δίνει τη δυνατότητα για μαζικές αποστολές. Αν το στέλναμε, θα το στέλναμε σε ολόκληρη την ανατολική Αττική, δηλαδή σε 500.000 άτομα», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας σε τοποθέτησή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, εξηγώντας γιατί δεν ειδοποιήθηκαν με γραπτό μήνυμα για τη φωτιά της Νέας Μάκρης οι κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, επιλέχθηκαν πιο συμβατικοί μέθοδοι για την ενημέρωση των κατοίκων. Χτύπησαν οι καμπάνες, κινητοποιήθηκε η αστυνομία και η πληροφορία για τη φωτιά μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα.

Όπως σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, «το 112 είναι για ακραίους τρόπους, εκεί που δεν μπορούμε να δώσουμε άλλη λύση».

Σε λίγο καιρό «θα μπορούμε να στοχεύσουμε σε ένα χωριό, ακόμα και σε ένα οικοδομικό τετράγωνο», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Γιάννης Ραγκούσης: Το 112 απλώς δεν υπάρχει

Από την πλευρά του, σε δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για το γεγονός ότι ο ευρωπαϊκός τηλεφωνικός αριθμός «112» δεν έχει τεθεί σε λειτουργία προκειμένου να ενημερώνει για τις φωτιές που μαίνονται τις τελευταίες ημέρες.

«Μόλις ξεκίνησε τη θητεία του ο κ. Μητσοτάκης έκρινε απαραίτητο να ανεβάσει την επικοινωνιακή παράσταση "εμένα με λένε Κυριάκο Μητσοτάκη, γι' αυτό η ενδιάμεση λύση για το 112 θα λειτουργήσει το αργότερο σε 1 μήνα". Σχεδόν 2 μήνες μετά, στις πυρκαγιές που εκδηλώνονται, το 112 απλώς δεν υπάρχει. Ούτε ενδιάμεσο, ούτε καν ενδιάμεσο του ενδιάμεσου», σημειώνει ο κ. Ραγκούσης στη σχετική του δήλωση.

Tags:
Γιάννης Ραγκούσης, Νέα Μάκρη, φωτιά, 112
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK