ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας έκρινε την Τετάρτη οριστικά και αμετάκλητα, ότι ορθώς το Δίστομο διεκδικεί να εισπράξει το ποσό των 25.000.000 ευρώ.

Τον δρόμο για να εισπράξουν οι οικογένειες θυμάτων του Διστόμου τις πολεμικές επανορθώσεις από τις θηριωδίες των ναζί ανοίγει απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας.

Η ιταλική Δικαιοσύνη έκρινε οριστικά και αμετάκλητα, σύμφωνα με το dikastiko.gr, ότι ορθώς το Δίστομο διεκδικεί να εισπράξει το ποσό των 25.000.000 ευρώ.

Βάσει της απόφασης, οι πολεμικές αποζημιώσεις στους κατοίκους του Διστόμου μπορούν να δοθούν από τις εισπράξεις από τα εισιτήρια των Ιταλικών Σιδηροδρόμων, στα οποία έχουν συμμετοχή και οι Γερμανοί.

Η ιταλική Δικαιοσύνη απέρριψε την προσφυγή της εταιρείας Γερμανικών Σιδηροδρόμων, η οποία ζητούσε να μην κατασχεθούν οι εισπράξεις από τα εισιτήρια των Ιταλικών Σιδηροδρόμων.

Είχε προηγηθεί, το 2014, απόφαση του ιταλικού συνταγματικού δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η εφαρμογή του κανόνα της ετεροδικίας δεν μπορεί να εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπου κρίνονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Οι κάτοικοι του Διστόμου διεκδικούν έως σήμερα δικαίωση για τα εγκλήματα σε βάρος των προγόνων τους.

Τον Ιούνιο διοργανώθηκαν εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο, για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από το ολοκαύτωμα που προκάλεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944, εκτελώντας άντρες, γυναίκες, γέρους, παιδιά ακόμη και βρέφη.

Σχετικά:

Δίστομο: Οι νεκροί ζητούν δικαίωση – Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις
Εκδηλώσεις μνήμης για τα 75 χρόνια από τη σφαγή στο Δίστομο
Tags:
Ιταλία, Γερμανία, Δικαιοσύνη, ναζί, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, σφαγή στο Δίστομο, Δίστομο, επανορθώσεις, πολεμικές αποζημιώσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK