15:06 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο θάνατος ενός 30χρονου τουρίστα από τις ΗΠΑ, έδωσε... ζωή σε οκτώ συνανθρώπους μας από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Μόναχο της Γερμανίας.

Δώρο ζωής σε οκτώ ασθενείς έκανε ένας 30χρονος τουρίστας, αμερικανικής καταγωγής, ο οποίος έχασε τη ζωή του, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα στην Τήνο.

Η οικογένεια του θύματος αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του νεαρού τουρίστα, δίνοντας «ζωή» σε αρκετούς συνανθρώπους μας.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο «Αττικόν», με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων να αναλαμβάνει τη διαδικασία εντοπισμού των κατάλληλων ληπτών.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στις χειρουργικές επεμβάσεις συμμετείχαν γιατροί από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (σ.σ. για την αφαίρεση της καρδιάς), από το Μόναχο (σ.σ. για τους πνεύμονες), από τον «Ευαγγελισμό» (σ.σ. για τους νεφρούς), από το  «Ιπποκράτειο» (σ.σ. για το ήπαρ) και από το  «Γ. Γεννηματάς» (σ.σ. για τους κερατοειδείς και το δέρμα).

Η καρδιά του δότη χτυπά ξανά σ’ έναν 29χρονο άνδρα, ενώ οι πνεύμονες μεταμοσχεύτηκαν σε υποψήφιο λήπτη του εξωτερικού (σ.σ. Μόναχο).

Την ίδια ώρα, μία γυναίκα 54 ετών και μια γυναίκα 45 ετών, από την Θεσσαλονίκη, έλαβαν τους δύο νεφρούς. Παράλληλα, το ήπαρ μεταμοσχεύθηκε σ’ έναν 62χρονο άνδρα από τη Θεσσαλονίκη. Τέλος, οι κερατοειδείς και το δέρμα μεταμοσχεύθηκαν σε ασθενείς του «Γ. Γεννηματάς». 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Αντρέας Καραμπίνης, δήλωσε ότι «ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η δωρεά οργάνων δεν έχει σύνορα».

«Πάντα η ανθρώπινη αλληλεγγύη και η αγάπη στον συνάνθρωπο ξεπερνά τα σύνορα και οποιεσδήποτε άλλες θρησκευτικές και κοινωνικές πεποιθήσεις» κατέληξε.

Σχετικά:

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό από μεταμόσχευση μήτρας νεκρής δότριας
Κορίτσι από τη Βενεζουέλα δεν μπορεί να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ
Μεταμόσχευση κοπράνων: Μια ανορθόδοξη θεραπευτική μέθοδος που κερδίζει έδαφος
Tags:
Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, μεταμόσχευση, νοσοκομεία, νοσοκομείο, Τήνος, τουρίστας, ΗΠΑ, ασθενείς, ασθενής, όργανα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK