15:48 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 21 Σεπτεμβρίου, με στόχο μία διεθνή συνεργασία για την παραγωγή ντοκιμαντέρ.

Την Κριμαία θα επισκεφτεί ελληνική αντιπροσωπεία στα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ιδρύματος για την προώθηση της επιστήμης, του πολιτισμού και του κινηματογράφου «Οδυσσέας», Οδυσσέας Πίπια. 

«Η αντιπροσωπεία από την Ελλάδα, θα φτάσει στις 15 Σεπτεμβρίου. Ο σκοπός της επίσκεψης είναι η προετοιμασία για μια διεθνή συνεργασία με το ίδρυμα “Οδυσσέας”, με στόχο την παραγωγή μιας σειράς ντοκιμαντέρ, με επίκεντρο τους Έλληνες της Κριμαίας και την ιστορία των ρωσο-ελληνικών σχέσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Sputnik.

Κατά τον ίδιο, ανάμεσα στα μέλη της αντιπροσωπείας συγκαταλέγονται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και νυν αναπληρωτής πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Φίλων της Κριμαίας, Κώστας Ήσυχος, o σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Χρήστος Ράλλης, και ο παραγωγός, Νικόλαος Ήσυχος.

«Αυτά τα ντοκιμαντέρ θα παρουσιαστούν όχι μόνο στη Ρωσία και την Ελλάδα, αλλά και στις χώρες, όπου υπάρχει ελληνική διασπορά. Μ’ αυτόν τον τρόπο θέλουμε να δείξουμε την αιώνια φιλία των λαών μας», δήλωσε ο κ. Πίπια.

Στο πρόγραμμα της ελληνικής αντιπροσωπείας περιλαμβάνεται η οργάνωση διεθνούς συμποσίου στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Κριμαίας, η πραγματοποίηση συναντήσεων με βουλευτές της Δημοκρατίας της Κριμαίας, καθώς και επισκέψεις στις περιοχές που σχετίζονται με την ιστορική κληρονομιά των Ελλήνων.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά:

Έλληνες στην Κριμαία: Η ζωή σήμερα, το πρόβλημα της βίζας και η ιστορία χιλιάδων ετών
Πέντε χρόνια από την επανένωση με τη Ρωσία: Τι έχει αλλάξει στην Κριμαία;
Παύλος Χρήστου στο Φόρουμ της Γιάλτας: Να επενδύσουν ελληνικές επιχειρήσεις στην Κριμαία
Tags:
παραγωγή, ντοκιμαντέρ, Κώστας Ήσυχος, Ελλάδα, αντιπροσωπεία, επίσκεψη, ελληνική λέσχη φίλων Κριμαίας, Ρωσία, Κριμαία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK