ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατάληψη στην Πολυτεχνική Σχολή μέχρι την έναρξη της πορείας κάνουν από εχθές το βράδυ φοιτητικοί σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

«Η Πολυτεχνική Σχολή βρίσκεται υπό κατάληψη από τους Συλλόγους Φιλολογικού, Μουσικού, Αρχιτεκτονικής και Μεταλλειολόγων Μεταλλουργών ΕΜΠ. Οι λόγοι της κατάληψης έχουν να κάνουν αφενός με τη σημερινή έλευση του πρωθυπουργού και τις προγραμματικές δηλώσεις που θα πραγματοποιήσει, οι οποίες έρχονται σε μια συγκυρία όπου έχει ψηφίσει την κατάργηση του ασύλου και έχει εξαγγείλει μια σειρά τόσο αντιεργατικών, όσο και αντιεκπαιδευτικών μέτρων», δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των φοιτητών.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των φοιτητών, δεν έχει σημειωθεί «καμία ζημιά» ή ανάμιξη «εγκληματικών στοιχείων», καθώς όπως επισημαίνουν περιφρουρούν το Πολυτεχνείο και το άσυλο ώστε κανένας να μην «προβεί σε πράξεις που δυσφημούν το φοιτητικό κίνημα».

Να σημειώσουμε ότι η κατάληψη, σύμφωνα με τις σχετικές διαβεβαιώσεις των συγκεκριμένων φοιτητικών παρατάξεων, θα λήξει σήμερα με την αντικυβερνητική πορεία στη ΔΕΘ, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 17:30 από το Πολυτεχνείο.

Tags:
φοιτητικές παρατάξεις, Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ, Κυριάκος Μητσοτάκης, 84η ΔΕΘ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK