02:15 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 40
Βρείτε μας

Σε νέο ρόλο ο Ορέστης Φαίδων Τσάνγκ. Ο «Θεσσαλονικιός Κινέζος» άλλαξε επαγγελματικό προσανατολισμό μετά από την συμμετοχή του σε τηλεοπτικά ριάλιτι. Που βρίσκεται σήμερα.

Ποια μπορεί να είναι η σχέση ενός πρώην παίκτη ριάλιτι με τις σχέσεις Ελλάδας – Κίνας;

Ο ίδιος αποτελεί δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο κράτη με τη νέα του επαγγελματική δραστηριότητα.

Ο λόγος για τον Ορέστη - Φαίδωνα Τσανγκ.

Το Sputnik τον συνάντησε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Οι συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Κίνας» που διοργανώθηκε από τοπικούς φορείς της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο ανερχόμενος επιχειρηματίας με καταγωγή από την Κίνα αλλά και τη Θεσσαλονίκη που είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό μετά τη συμμετοχή του στο Survivor του 2017, μίλησε στη συγκεκριμένη εκδήλωση για τη δική του προσωπική ιστορία ανάμεσα σε Ελλάδα και Κίνα.

«Είμαι τυχερός να έχω γεννηθεί και να έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα. Θέλω να πω ότι η Ελλάδα και η Κίνα είναι δύο πολύ φιλικές χώρες στην επενδυτική δραστηριότητα μεταξύ τους. Η Κίνα ανοίγει τα σύνορά της και τα φτερά της. Τα σύνορά της τα ανοίγει σε ξένους επιχειρηματίες για να επενδύσουν σε αυτήν, ενώ τα φτερά της για να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο», αναφέρει μεταξύ άλλων στο Sputnik.

Ο κόσμος τον θυμάται ακόμα και τον αναγνωρίζει στο δρόμο μετά από τις εμφανίσεις του στο Survivor, αλλά και στο Nomads.

«O περισσότερος κόσμος με ξέρει από εκεί, αλλά θέλω να τονίσω ότι προέρχομαι από μια οικογενειακή επιχείρηση, όπου ασχολούμασταν με το λιανικό εμπόριο».

Μετά τα ριάλιτι όμως, αποφάσισε να κάνει μια στροφή στην καριέρα του.

«Μετά το πέρας των δύο χρόνων στην τηλεόραση αποφάσισα να κάνω μια στροφή στην καριέρα μου. Έχω κατέβει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και ασχολούμαι με το Real Estate».

Ο κύριος τομέας ενασχόλησής του είναι οι ξένες επενδύσεις των Κινέζων στην Ελλάδα.

«Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια άνοδος των κινεζικών επενδύσεων στη χώρα μας, εμφανέστατη πάνω στον τομέα της πώλησης των ακινήτων. Οι δουλείες μας κινούνται ανοδικά».

Την ίδια ώρα σημειώνει και το ενδιαφέρον των Ρώσων επιχειρηματιών, τονίζοντας τις παραδοσιακά καλές σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας με την Κίνα.

«Βλέπω και γνωρίζω καλά ότι και αρκετοί Ρώσοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται αρκετά για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου».

Οι νέες δραστηριότητες του Ορέστη Τσανγκ δεν σταματούν όμως εκεί. Ο ίδιος φιλοξενείται από το κινεζικό κρατικό κανάλι κάνοντας παρεμβάσεις για διάφορα ζητήματα, ανάμεσα σε 50 σημαντικούς Κινέζους εκτός των κινεζικών συνόρων με μεγάλη απήχηση, κάτι που όπως αναφέρει τον τιμά ιδιαίτερα.

Επιπλέον δεν παραλείπει να στείλει ένα μήνυμα για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλική προς τις ξένες επενδύσεις. Πιστεύω ότι με τον ερχομό της νέας κυβέρνησης ανοίγουν οι πόρτες προς τους νέους επενδυτές. Όποιος ξεκινάει αυτή τη στιγμή να επενδύει στην Ελλάδα, τόσο πιο γρήγορα αλλά και δυνατότερα θα φανούν τα αποτελέσματά του».

Tags:
Κίνα, Ελλάδα, επιχειρηματικότητα, ριάλιτι, Nomads, Ορέστης Φαίδων Τσανγκ, Survivor
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK