01:06 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (154)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος κατέθεσε σήμερα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Νovartis.

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσήλθε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος κατέθεσε αναφορικά με την έρευνα που διενεργούν οι αντεισαγγελείς Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης για τους χειρισμούς στην υπόθεση Νovartis.

Η προκαταρκτική εξέταση αφορά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, έκανε λόγο για «σκευωρία», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα έλθουν στο φως τα ονόματα που εμπλέκονται. 

Ειδικότερα, ο ίδιος σημείωσε: «Πριν από ενάμιση χρόνο, εξαρχής κατέθεσα μηνύσεις κατά των ψευδομαρτύρων και λοιπών για την υπόθεση. Δεν με ενδιαφέρουν τα ονόματα, δεν αναφέρθηκα σε ονόματα. Στόχος μου είναι να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές, σκευωροί, ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί μιας σκοτεινής υπόθεσης. Να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα φέρει στο φως όλη τη σκευωρία και τα ονόματα».

Να σημειωθεί πως μετά τον κ. Αβραμόπουλο θα καταθέσουν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλους.

Επίσης, την ερχόμενη Πέμπτη, θα καταθέσει ο κ. Αγγελής, του οποίου οι έγγραφες καταγγελίες αποτελούν τη βάση της έρευνας που διενεργείται από τον Άρειο Πάγο.

Η κατάθεση του κ. Αβραμόπουλου αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον, όπως και των άλλων δύο πολιτικών καθώς είναι πιθανό κάποιος από τους τρεις να κατονομάσει τον πολιτικό, γνωστό και ως «Ρασπούτιν», που φέρεται να έκανε υπόγειες παρεμβάσεις σε δικαστικές υποθέσεις.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (154)
Tags:
εισαγγελείς, εισαγγελέας, Αντώνης Σαμαράς, σκάνδαλο, Άρειος Πάγος, κατάθεση, Novartis, Δημήτρης Αβραμόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK