06:22 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής κατέθεσε σήμερα ο ένας από τους πέντε κατηγορούμενος για τη επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων.

Οποιαδήποτε εμπλοκή του στην επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες αρνήθηκε ο πρώτος εκ των πέντε κατηγορουμένων, στην απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο ίδιος υποστήριξε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ πως αρκετά από αυτά που είχε δηλώσει στην ανακριτική απολογία του, αναφορικά με ενέργειες των συγκατηγορουμένων του να αποκρύψουν την εμπλοκή τους στην επίθεση, δεν ειπώθηκαν ποτέ από αυτόν.

Να σημειωθεί πως στη δικαστική αίθουσα παρευρίσκονταν δύο από τα τέσσερα θύματα της άγριας επίθεσης.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι από τα μεσάνυχτα μέχρι το ξημέρωμα της 12ης Ιουνίου 2012, που το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στους ψαράδες στο Ικόνιο, βρισκόταν με την ανήλικη -τότε- συγκατηγορούμενή του στην υπόθεση στην παραλία Περάματος.

Στη συνέχεια υποστήριξε πως καθώς έφευγε με το μηχανάκι του συνάντησε τυχαία τους συγκατηγορούμενούς του σε ένα μαγαζί.

Όπως είχε πει και στην ανακριτική απολογία του κανείς  από όσους συνάντησε δεν φορούσε μπλούζα της Χρυσής Αυγής.

Πρόσθεσε δε πως «ήταν ντυμένοι καλά» σαν είχαν πάει σε γάμο ή βάφτιση.

Έντονη ήταν η αντίδραση της προέδρου όταν ο ίδιος ανέφερε ότι δεν είχε δηλώσει τίποτα από όσα έχει καταγράψει η ανακρίτρια.

«Αστειεύεστε; Έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας; Κάποιο πρόβλημα μνήμης; Είμαι σίγουρη ότι ξέρετε τι είπατε... », ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος.

Μάλιστα, η ίδια διάβασε αρκετά σημεία της ανακριτικής απολογίας του, με τον ίδιο να αποκλείει ότι υπογράψει το συγκεκριμένο δικόγραφο, επιρρίπτοντας  ευθύνες στην ανακρίτρια.

Ο κατηγορούμενος αναίρεσε κρίσιμα σημεία της τότε απολογίας του, όπως ότι στην τυχαία συνάντηση ο «πυρηνάρχης» Περάματος, φορούσε μπλούζα της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας ότι «φορούσε ένα πουκάμισο».

Ακόμη δήλωσε πως συνομίλησε με ένα από τους συγκατηγορούμενούς του ο οποίος του είπε πως το όχημα του «πυρηνάρχη» δεν είχε βενζίνη.

Μετά συνόδευσε με το μηχανάκι του ακόμη ένα μηχανάκι προς το κοντινό βενζινάδικο, καθώς ήταν στην ίδια κατεύθυνση με τον προορισμό του, «έτσι για βόλτα».

«Στην επιστροφή αστυνομικοί μας σταμάτησαν και μου ζήτησαν τα χαρτιά μου. Η μηχανή μου δεν είχε πινακίδα. Με γυρνάνε πίσω για να πάμε στο Τμήμα, και εκεί βλέπω σε ένα περιπολικό τους υπόλοιπους.(…)Εγώ νόμιζα πως με πήραν για την πινακίδα και ξαφνικά βρέθηκα κατηγορούμενος για μια υπόθεση που δεν έχω καμία σχέση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε πως τον φέρανε εκεί για να καλύψουν κάποιον άλλο.

«Εγώ άκουσα για τάγματα εφόδου της ΧΑ αλλά αυτοί που είδα δεν είχαν καμία σχέση με τη ΧΑ, εγώ δεν είδα ποτέ στολές παραλλαγής, δεν είδα ποτέ να πιάστηκαν αυτοί που το έκαναν. Μετά έγινε πολιτικό το θέμα, που ήταν ρατσιστικό. Εμείς στο Πέραμα δεν έχουμε ούτε ακροδεξιούς ούτε ακροαριστερούς, εμείς ζούμε ειρηνικά, εγώ δεν ενδιαφερόμουν για αυτά τότε, εγώ στο γήπεδο πήγαινα μόνο», πρόσθεσε.

Επέμεινε δε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση.

Ερωτηθείς για το πώς γίνεται να αναγνωρίστηκε από ένα εκ των θυμάτων στο δικαστήριο, είπε: «Επειδή έχει πάρει τέτοια έκταση το θέμα, φυσικά θα έλεγε ότι με αναγνώρισε».

Η δίκη θα συνεχιστεί με την απολογία του δεύτερου κατηγορούμενου.

Tags:
δικαστήριο, απολογία, επίθεση, ψαράδες, κατηγορούμενος, Δίκη της Χρυσής Αυγής, δίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK