07:50 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την Κυριακή, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διατύπωσε νέες απειλές ότι θα «ανοίξει τις πόρτες» στους πρόσφυγες από τη Συριά για να περάσουν στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Κέντρο φιλοξενίας «transit», όπου οι πρόσφυγες και μετανάστες θα διαμένουν το πολύ για έναν μήνα, αναμένεται να δημιουργηθεί στην Κόρινθο, πέρα από τον Καραβόμυλο Φθιώτιδας, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Κατά τον τηλεοπτικό σταθμό, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως αν συνεχιστούν οι ίδιες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, δεν υπάρχει άλλη λύση από το να κατασκευαστεί κι άλλο κέντρο φιλοξενίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκρίνεται η λύση της Πελοποννήσου.

Εξάλλου, σε 15 ημέρες εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη και η νέα νομοθετική ρύθμιση για το άσυλο.

Απειλεί ξανά ο Ερντογάν

Την Κυριακή, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διατύπωσε νέες απειλές ότι θα «ανοίξει τις πόρτες» στους πρόσφυγες από τη Συριά για να περάσουν στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει ο κ. Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα λέγοντας πως ενδέχεται να επιτρέψει στους Σύρους πρόσφυγες να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη σε περίπτωση που δεν λάβει διεθνή στήριξη για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος. 

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι διαμήνυσε την Παρασκευή ότι η προειδοποίηση της Τουρκίας σε ό,τι αφορά το «άνοιγμα των πυλών» προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες, «δεν είναι μπλόφα, ούτε απειλή». «Είναι η πραγματικότητα», συμπλήρωσε.

Άδικη στο μεταξύ χαρακτήρισε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκεργκιν, την κριτική που ασκείται στην Τουρκία ότι επιχειρεί να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προσφυγικού.

Προβληματίζουν οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται αυξημένες μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Αιγαίου.

Κάτοικοι της Λέσβου καταγγέλλουν ότι οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται, νέος καταυλισμός στήνεται και οι ίδιοι καλούνται να διαχειριστούν κάτι πάνω από τις δυνάμεις τους.

Σχετικά:

Τούρκος πρέσβης: Άδικη η κριτική που ασκείται στην 'Αγκυρα για το προσφυγικό
Απειλεί ξανά ο Ερντογάν: Θα ανοίξουμε τις πύλες στους μετανάστες από τη Συρία
Άγκυρα: Δεν είμαστε κέντρο μετανάστευσης καμίας χώρας – Δεν θα πληρώσουμε για καμία κρίση
Προβληματίζουν οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές: «Ένας νέος καταυλισμός στήνεται στη Μόρια»
Tags:
hotspot, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παράνομη μετανάστευση, μετανάστευση, μετανάστες, πρόσφυγες, μεταναστευτικό, προσφυγικές ροές, Προσφυγικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK