18:27 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την εξαφάνιση στρατιωτικού υλικού από αποθήκη στη Λέρο. Τι ερευνούν οι αρχές, οι κινήσεις της Αντιτρομοκρατικής, πόσα πρόσωπα έχουν μπει στο «μικροσκόπιο».

Η αναζήτηση υλικού DNA ήταν στις πρώτες κινήσεις της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που έφτασε στη Λέρο καθώς συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση στρατιωτικού υλικού. Στο «μικροσκόπιο» των ερευνητών έχουν μπει 10 άτομα που είχαν πρόσβαση στην αποθήκη, ενώ οι έρευνες έχουν επεκταθεί και εκτός Λέρου. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εμπλοκή πέραν του ενός ατόμου, ενώ απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Οι ερευνητές λαμβάνουν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ έχει ληφθεί το υλικό από όλες τις κάμερες. Σημαντικό ρόλο στις έρευνες θα παίξει ο προσδιορισμός του χρόνου που εξαφανίστηκε το στρατιωτικό υλικό, ενώ οι έρευνες για τα πρόσωπα δεν αφορά κατ’ ανάγκη τους ανθρώπους που υπηρετούν σήμερα στη βάση.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, όλα δείχνουν ότι «η δουλειά έχει γίνει εκ των έσω» και γι’ αυτό απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, καθώς για την κλοπή του υλικού ήταν απαραίτητη η συνεργασία με άτομα που είχαν πρόσβαση.

Συνολικά, δέκα άτομα, αξιωματικοί και κατώτερο προσωπικό φέρεται να είχαν εξουσιοδότηση και κωδικούς και σε αυτά επικεντρώνεται η έρευνα. Καθώς, ωστόσο, δεν έχει προσδιοριστεί ο χρόνος της κλοπής, οι έρευνες αφορούν και άτομα που έχουν φύγει από το στρατόπεδο με μετάθεση.

Σημειώνεται ότι η αποθήκη φυλάσσονταν και παρακολουθούνταν από κάμερες όλο το 24ρο και ήταν προσβάσιμη σε μικρό αριθμό στελεχών.

Στα βασικά ερωτήματα είναι να διαπιστωθεί ότι δεν υπήρχε λάθος στην καταμέτρηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν χαθεί χειροβομβίδες, αντιαρματικές οπλοβομβίδες και άλλος οπλισμός από αποθήκη στρατιωτικού υλικού, ενώ δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης.

Η απώλεια έγινε αντιληπτή στη διάρκεια προγραμματισμένης απογραφής του στρατιωτικού υλικού της μονάδας.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε ότι τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια ελέγχων, «διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ)».

Όπως ανέφερε, ακόμη, του περιστατικού έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές, ενώ έχει διαταχθεί Προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και των αιτιών, κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό.

Tags:
Αντιτρομοκρατική, Λέρος, στρατιωτικός εξοπλισμός, στρατιωτική βάση, Πολεμικό Ναυτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK