04:44 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
1 0 0
Βρείτε μας

Στα θρανία επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές, με την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού. Το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες για την ομαλή έναρξη των μαθημάτων.

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτυπά σήμερα για περίπου 130.000 μαθητές, με την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας τα βιβλία έχουν φτάσει εδώ και μέρες στα σχολεία, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των κενών έχει καλυφθεί από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Το υπουργείο, με ανακοίνωσή του την περασμένη εβδομάδα γνωστοποίησε την πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια.

Επιπλέον, στελέχη του υπουργείου έχουν δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών ως το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος θα επισκεφτεί το πρωί το κτιριακό συγκρότη,α στεγάζει το 170ο και το 108ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών καθώς και το 90ο και 108ο Νηπιαγωγείο στα Κάτω Πατήσια, για την τελετή του Αγιασμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ευχηθεί καλή σχολική χρονιά από 7ο Δημοτικό Σχολείου Γαλατσίου.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα παραστεί στις τελετές αγιασμού σε σχολεία της Λέρου και της Καλύμνου.

Στις αλλαγές της φετινής χρονιάς, αναφορικά με το Δημοτικό, είναι η επαναφορά του κριτηρίου της βαθμολογίας για την επιλογή σημαιοφόρου στις παρελάσεις, αρχής γενομένης από την 28η Οκτωβρίου. 

Για το Λύκειο, παραμένουν οι βασικοί άξονες του συστήματος Γαβρόγλου, με μικρές παρεμβάσεις

Πάντως, σήμερα δεν θα ηχήσει το κουδούνι σε έξι σχολεία στα οποία δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές που άφησε πίσω του ο σεισμός του περασμένου Ιουλίου.

Συγκεκριμένα δεν θα ανοίξουν: το 6ο και 12ο Αχαρνών, το 4ο Δημοτικό Σχολείο, το 23ο Δημοτικό Αχαρνών, το 1ο Δημοτικό Θρακομακεδόνων και το 8ο Δημοτικό Αχαρνών

Tags:
παιδιά, δημοτικό σχολείο, σχολείο, σχολικά βιβλία, Υπουργείο Παιδείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK