17:44 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για απογοητευτική εικόνα κάνει λόγο η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφερόμενη στην κατάσταση της αίθουσας του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο.

Φωτογραφίες από την αίθουσα του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο αποτυπώνουν την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αίθουσα.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το συγκεκριμένο ζήτημα κάνει λόγο για «απογοητευτική» εικόνα και «προσβλητική» έναντι των εκθεμάτων.

«Η κατάσταση, έτσι όπως παρουσιάζεται στις σχετικές φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, είναι πολύ απογοητευτική για το Βρετανικό Μουσείο και εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων, όταν μάλιστα τα εκθέματα είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Μενδώνη.

Υπενθυμίζεται πως οι φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ίχνη μούχλας στους τοίχους και την οροφή της συγκεκριμένης αίθουσας του Βρετανικού Μουσείου.

Σχετικά:

Βρετανικό δικαστήριο: Η αναστολή λειτουργίας της Βουλής είναι νόμιμη
Εκπρόσωπος Τζόνσον: Η καθυστέρηση του Brexit είναι προδοσία στον βρετανικό λαό
Καταγγελία για μούχλα και αράχνες στην αίθουσα του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο - Φωτογραφίες
Tags:
Βρετανικό Μουσείο, βρετανικό μουσείο, Λίνα Μενδώνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK