23:09 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε κινητοποιήσεις προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) διαμαρτυρόμενη για τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τα νοσοκομεία.

Πορεία διαμαρτυρίας στην Αττική προγραμματίζει για τις 23 Οκτωβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η κινητοποίηση της Ομοσπονδίας, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, γίνεται με αφορμή «τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δεν ανατάσσεται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι 2.000 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν αναμένεται να καθυστερήσουν λόγω των πολυδαίδαλων διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

Σημειώνει δε πως αυτές δεν καλύπτουν τις ανάγκες, αφού κατά την περίοδο των μνημονίων έφυγαν 25.000 υπάλληλοι και 1.500 αποχωρούν κατ' έτος.

«Οι συμβάσεις των 12.000 έκτακτων υπαλλήλων λήγουν το πρώτο εξάμηνο του έτους 2020 και δεν υπήρξε δέσμευση παράτασης των συμβάσεων. Δεν υπάρχει εξαγγελία για αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσια Υγείας Πρόνοιας, των μισθών και την ένταξή μας στα ΒΑΕ», αναφέρει επισης.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει ανακοινώσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και στις 23 Οκτωβρίου προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 7:00 έως τις 15:00 και πορεία διαμαρτυρίας.

Πέραν των παραπάνω αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων εάν η κυβέρνηση προωθήσει αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και για τους έκτακτους υπαλλήλους με αίτημα τη μονιμοποίησή τους.

Tags:
εργαζόμενοι, νοσοκομεία, νοσοκομείο, απεργία, πορείες, πορεία, κινητοποιήσεις, κινητοποίηση, ΠΟΕΔΗΝ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK