18:02 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τη δική του απάντηση στις καταγγελίες για εικόνα εγκατάλειψης στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα δίνει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο.

Το Βρετανικό Μουσείο απαντά σήμερα στις καταγγελίες περί μούχλας στην αίθουσα του Παρθενώνα.

Η απάντηση εκπροσώπου του Μουσείου είναι πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη για ύπαρξη μουχλας.

Απαντώντας για την διαρροή το προηγούμενο ε΄τος,  τα σημάδια της οποία είναι εμφανή στην οροφή της αίθουσας δήλωσε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ:

«Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε όταν συνέβη και δεν συνέβη πάνω από τα γλυπτά. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα σημάδια στο πάνελ της οροφής είναι απωθητικά αλλά δεν συνιστούν απειλή για τα αντικείμενα. Η συντήρηση της συλλογής είναι υπέρτατης σημασίας για το Βρετανικό μουσείο και η ομάδα συντήρησης επιθεωρεί συνεχώς όλους τους χώρους και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα γλυπτά».

Αναφορικά με την ύπαρξη αραχνών, ανεπίσημη πηγή δήλωσε, σύμφωνα με το ίδιο μέσο πως  γίνεται κάθε τόσο καθαρισμός των ιστών αλλά δεν συνιστούν απειλή για γλυπτά.

Υπενθυμίζεται πως χθες ήρθαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες φαινόταν μούχλα στην οροφή και τους τοίχους της συγκεκριμένης αίθουσας.

Από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σχολιάζοντας το συγκεκριμένο ζήτημα κάνει λόγο για «απογοητευτική» εικόνα.

Tags:
μούχλα, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Λίνα Μενδώνη, ιστός αράχνης, αράχνη, γλυπτά παρθενώνα, γλυπτά, Βρετανικό Μουσείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK