13:10 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ευχήθηκε στους μαθητές να έχουν μια καλή σχολική χρονιά με αφορμή το πρώτο κουδούνι στα σχολεία.

Χαιρετισμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς απηύθυνε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ευχήθηκε στα παιδιά μια καλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο.

 «Για μερικούς από εσάς είναι η πρώτη ημέρα στο σχολείο, για ορισμένους η πρώτη φορά σε νέο σχολείο, και για κάποιους άλλους η επιστροφή σε έναν γνώριμο τόπο με καινούργιες όμως προκλήσεις. Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα, γεμάτη ελπίδα, προσδοκίες και αγωνίες», δήλωσε η υπουργός.

Σημείωσε δε πως στόχος για αυτή τη χρονιά για τους μαθητές θα πρέπει να είναι το να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις, χρήσιμες δεξιότητες και πλούσιες εμπειρίες.

«Έχετε κι εσείς την ευθύνη απέναντι στον εαυτό σας. Να αδράξετε την ευκαιρία, να αποκομίσετε όσα περισσότερα μπορείτε, να ονειρευτείτε. Όλα μπορείτε να τα καταφέρετε!», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε δε τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν με την αρωγή της Πολιτείας να επιτελούν το λειτούργημά τους.

«Σημαντική σας αποστολή να εμπνέετε τα παιδιά μας να αναζητούν διαρκώς τη γνώση και την αυτό-βελτίωση», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του υπουργείου τόνισε πως θα πρέπει να στηρίζονται έμπρακτα οι λειτουργοί και τα εκπαιδευτικά στελέχη σε όλα τα επίπεδα. 

«Να βάζουμε τον πήχη ολοένα και ψηλότερα και να εργαστούμε συλλογικά για να φτιάξουμε ένα καλύτερο σχολείο», δήλωσε.

Απευθυνόμενη σε γονείς και κηδεμόνες ζήτησε να μαθαίνουν στα παιδιά τους να πιστεύουν στον εαυτό τους και να τα στηρίζουν σε κάθε τους βήμα για να πραγματώσουν τα όνειρά τους.

Tags:
σχολική χρονιά, σχολεία, σχολείο, Υπουργείο Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK