07:39 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Το καθιερωμένο Φεστιβάλ Βιβλίου κλείνει φέτος τα 48 και όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιείται στο Ζάππειο. Το κεντρικό αφιέρωμα είναι «Η λογοτεχνία επί σκηνής», υπογραμμίζοντας την άρρηκτη σχέση της λογοτεχνίας με το θέατρο.

Δεκάδες βιβλιόφιλοι και μη κατακλύζουν κάθε βράδυ το Ζάππειο για να επισκεφθούν για ακόμη μία χρονιά το Φεστιβάλ Βιβλίου, το οποίο φέτος γιορτάζει τον 48ο χρόνο λειτουργίας του. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν χιλιάδες βιβλία και να παρακολουθήσουν πολλές εκδηλώσεις. Στο φετινό φεστιβάλ φιλοξενούνται περισσότεροι από 200 εκδότες, σε πάνω από 170 περίπτερα.

«Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι πάντα μια ανοιχτή πρόσκληση επικοινωνίας και συμμετοχής σε κοινές δράσεις και εκδηλώσεις με στόχο τη προώθηση και τη διάχυση της πνευματικής παραγωγής στη χώρας μας», λέει σε συνέντευξή του στο Sputnik ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, Γρηγόρης Πλαστάρας.

Το κεντρικό αφιέρωμα του φετινού φεστιβάλ είναι «Η λογοτεχνία επί σκηνής», υπογραμμίζοντας την άρρηκτη σχέση της λογοτεχνίας με το θέατρο, αλλά και με τον κινηματογράφο και τη μουσική, εστιάζοντας στον τρόπο που έχουν εξελιχθεί οι τέχνες και το βιβλίο με το πέρασμα των χρόνων.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιούνται μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και διάφορα άλλα δρώμενα, χαρίζοντας στο κοινό όμορφες και δημιουργικές βραδιές.

«Μου αρέσει που έχεις τη δυνατότητα να δεις πάρα πολλές επιλογές στο φεστιβάλ. Απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και ο καθένας ανάλογα με το γούστο του, μπορεί να βρει αυτό που θέλει», λέει ο Νίκος, που επισκέφθηκε την έκθεση.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιείται μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Tags:
48ο Φεστιβάλ Βιβλίου, μουσική, κινηματογράφος, θέατρο, λογοτεχνία, εκδηλώσεις, έκθεση, Αθήνα, Ζάππειο, Φεστιβάλ Βιβλίου Ζάππειο, φεστιβάλ, βιβλίο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK