07:21 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο διοικητής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, Γιάννης Μπαλμπακάκης, σημείωσε ότι παραιτείται για προσωπικούς λόγους, καθώς και ότι ενδεχομένως θα πρέπει να απουσιάζει για αρκετό διάστημα στην Αθήνα.

Την παραίτησή του υπέβαλε την Τετάρτη ο διοικητής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας Λέσβου, Γιάννης Μπαλμπακάκης.

Ο κ. Μπαλπακάκης επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, αλλά και ότι ενδεχομένως θα πρέπει να απουσιάζει για αρκετό διάστημα στην Αθήνα, σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο stonisi.gr, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θέτει την εμπειρία του στη διάθεση του υπουργείου.

Σε δήλωσή του στον ίδιο ιστότοπο, σημείωσε ότι «δεν φεύγω ούτε σαν κλέφτης, ούτε σαν πολιτικός» και τόνισε ότι παρέμεινε για ανθρωπιστικούς λόγους στη θέση.

Ο κ. Μπαλμακάκης ήταν διοικητής του hotspot επί τρία περίπου χρόνια. Κατά το ίδιο μέσο, στη διάρκεια της θητείας του συνέβαλε μεταξύ άλλων στο να δημιουργηθούν «ασφαλείς ζώνες» για την προστασία των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, γυναικών που ταξιδεύουν μόνες και μονογονεϊκών οικογενειών με παιδιά.

Προβληματίζουν οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται αυξημένες μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Αιγαίου.

Κάτοικοι της Λέσβου καταγγέλλουν ότι οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται, νέος καταυλισμός στήνεται και οι ίδιοι καλούνται να διαχειριστούν κάτι πάνω από τις δυνάμεις τους.

Πέτσας: Ετοιμάζεται η μεταφορά άλλων 1.000 μεταναστών στην ενδοχώρα

Συνολικά 1.747 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν στο μεταξύ μεταφερθεί από το τέλος Αυγούστου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου από νησιά στην ενδοχώρα, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και 98 μετακινήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Εστία».

Όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, γίνεται η ετοιμασία για τη μεταφορά επιπλέον 1.000 ατόμων από τα νησιά στην ενδοχώρα, στο πλαίσιο εφαρμογής και των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ.

Εκβιάζει ο Ερντογάν: Ίσως ανοίξουμε τις πύλες για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη

Την ίδια στιγμή, προειδοποίηση πως η Άγκυρα ίσως χρειαστεί να επιτρέψει στους Σύρους πρόσφυγες να φύγουν προς την Ευρώπη αν δεν λάβει διεθνή στήριξη για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, απηύθυνε επανειλημμένα η Άγκυρα τις τελευταίες ημέρες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι «θα αναγκαστούμε να ανοίξουμε τις πύλες. Δεν γίνεται να αναγκαστούμε να σηκώσουμε μόνοι μας το βάρος».

Σημείωσε ότι η Τουρκία δεν έχει λάβει τη διεθνή στήριξη - ειδικά από την ΕΕ - που ανέμενε για το ζήτημα των Σύρων προσφύγων και είπε ότι ίσως χρειαστεί να «ανοίξει τις πύλες», επιτρέποντας στους πρόσφυγες να φτάσουν στην Ευρώπη.

Σχετικά:

Πέτσας: Ετοιμάζεται η μεταφορά άλλων 1.000 μεταναστών στην ενδοχώρα
Εντοπίστηκαν 13 μετανάστες στη Σάμο – Νεκρή μία γυναίκα
Προβληματίζουν οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές: «Ένας νέος καταυλισμός στήνεται στη Μόρια»
Ερντογάν: Η Τουρκία δεν μπορεί να αντέξει μια νέα ροή μεταναστών από τη Συρία
Επανέρχεται ο Ερντογάν: Απειλεί με 5,5 εκατομμύρια πρόσφυγες την Ευρώπη
Η απάντηση της Κομισιόν στον Ερντογάν: Σε ισχύ η συμφωνία για τους μετανάστες, έχουμε δώσει 5,6 δισ. ευρώ
Εκβιάζει ο Ερντογάν: Ίσως ανοίξουμε τις πύλες για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη
Tags:
μετανάστες, Μυτιλήνη, Λέσβος, πρόσφυγες, μεταναστευτικό, hotspot, διοικητής, παραίτηση, Μόρια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK