07:39 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι απαράδεκτες επιθέσεις κατά των διαχρονικών σχέσεων φιλίας των λαών των Βαλκανίων με τη Ρωσία, καθώς και η υπονόμευση των μεγάλων κοινών έργων που τα βαλκανικά κράτη προωθούν με τη Μόσχα, έχουν στόχο να αποκρύψουν την κυνική πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή, ανέφερε η πρεσβεία της Ρωσίας.

Αβάσιμους και παράλογους χαρακτήρισε η πρεσβεία της Ρωσίας τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ για τον ρόλο της Ρωσίας στα Βαλκάνια.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια Μάθιου Πάλμερ για τον ρόλο της Ρωσίας στην περιοχή αποτελούν άλλο ένα παράδειγμα εντελώς αβάσιμων και παράλογων ισχυρισμών της Ουάσιγκτον», ανέφερε η πρεσβεία της Ρωσίας μέσω Twitter.

​Πρόσθεσε, δε, ότι οι απαράδεκτες επιθέσεις κατά των διαχρονικών σχέσεων φιλίας των λαών των Βαλκανίων με τη Ρωσία, καθώς και η υπονόμευση των μεγάλων κοινών έργων που τα βαλκανικά κράτη προωθούν με τη Μόσχα, έχουν στόχο να αποκρύψουν την κυνική πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή.

​Σε συνέντευξή του στη  δημόσια τηλεόραση του Μαυροβουνίου, ο κ. Πάλμερ σημείωσε ότι στόχος της Μόσχας είναι να συντηρηθεί και να ενισχυθεί η αβεβαιότητα και η αστάθεια στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε ότι η Ρωσία ενισχύει τη θέση της στα Δυτικά Βαλκάνια και επιθυμεί να κυριαρχούν η δυσπιστία και οι ταραχές στην περιοχή.

«Το είδαμε με την απόπειρα πραξικοπήματος στο Μαυροβούνιο» συμπλήρωσε, ενώ αναφέρθηκε και σε επεισόδια στα Σκόπια.

Σχετικά:

Συνάντηση του Ρώσου πρέσβη με τον υπουργό Άμυνας
Ρωσική πρεσβεία: Είμαστε έτοιμοι για εμβάθυνση των σχέσεων με την Ελλάδα
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, Μαυροβούνιο, Σκόπια, Δυτικά Βαλκάνια, Βαλκάνια, ΗΠΑ, Ρωσία, Πρεσβεία της Ρωσίας, Ρωσική Πρεσβεία, πρεσβεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK