17:31 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πρόκειται για 1.939 φιάλες φρέον, οι οποίες είχαν εμφιαλωθεί και παρασκευαστεί στην Κίνα. Η συγκεκριμένη ουσία θεωρείται απαγορευμένη εντός της Ε.Ε.

Πάνω από 23 τόνους απαγορευμένου ψυκτικού υγρού εντόπισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) στην περιοχή του Αιγάλεω.

Η συγκεκριμένη ποσότητα, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, είχε εμφιαλωθεί και παρασκευαστεί στην Κίνα, ενώ θεωρείται απαγορευμένη εντός της Ε.Ε.

Συνολικά κατασχέθηκαν 1.939 φιάλες φρέον μίας χρήσης, με τη συγκεκριμένη ποσότητα να αποτελεί ιστορικό ρεκόρ στην Ευρώπη.

Όπως σημειώνουν από το ΣΔΟΕ, η «μαύρη αγορά» των ψυκτικών υγρών έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις τόσο διεθνώς όσο και στη χώρα μας.

Τα απαγορευμένα ψυκτικά υγρά, έχουν υψηλές συγκεντρώσεις σε φθοριούχα αέρια ιδιαίτερα επιβλαβή για την ατμόσφαιρα, και η χρήση τους έχει σοβαρές συνέπειες στο περιβάλλον, καθώς επηρεάζουν τη στοιβάδα του όζοντος, συμβάλλοντας στην υπερθέρμανση του πλανήτη μέσω του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε, οι ουσίες αυτές τελούν υπό σημαντικούς περιορισμούς και απαγορεύσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ συνεχίζεται, με στόχο να αποκαλυφθούν τα εμπλεκόμενα μέλη, καθώς επίσης και ο τρόπος της παράνομης εισαγωγής και της διάθεσης.

Σχετικά:

Βεσυρόπουλος: Δεν καταργούνται αλλά ενισχύονται ΣΔΟΕ και ΣΕΠΕ
«Λαβράκια» του ΣΔΟΕ σε Κρήτη και Ζάκυνθο
Παρακολουθούσαν στελέχη του ΣΔΟΕ και ενημέρωναν καταστηματάρχες της Ρόδου
Tags:
εφορία, απαγόρευση, Ευρωπαϊκή Ένωση, κατάσχεση, ΣΔΟΕ, Κίνα, φιάλη, υγρό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK