01:25 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνεχίζονται σήμερα οι καταθέσεις στον Άρειο Πάγο, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis. Σήμερα καταθέτει ο Ιωάννης Αγγελής που έχει αναφερθεί στο ρόλο του επονομαζόμενου «Ρασπούτιν».

O αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης και συντονιστής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής είναι ο τέταρτος, κατά σειρά, μάρτυρας, που θα καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Αγγελής είναι αυτός που έχει εξαρχής αναφερθεί στο ρόλο του επονομαζόμενου «Ρασπούτιν», δίχως όμως να τον έχει κατονομάσει. Επίσης έχει καταγγείλει σοβαρές παραβάσεις στις έρευνες για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

Χτες κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είπε πως υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων, μελών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ευθύνες πολιτικών προσώπων με την έννοια των μελών της προηγούμενης κυβέρνησης προφανώς και υπάρχουν».

Είχαν προηγηθεί οι καταθέσεις του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει καλέσει σε εξηγήσεις 15 στελέχη της Novartis, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς φαίνεται πως έχουν προκύψει ενδείξεις για διακίνηση μαύρου χρήματος. 

 

Σχετικά:

Αβραμόπουλος για υπόθεση Novartis: Η Δικαιοσύνη θα φέρει στο φως όλη τη σκευωρία και τα ονόματα
Βενιζέλος για υπόθεση Novartis: Υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων της προηγούμενης κυβέρνησης
Λοβέρδος για άρση ασυλίας του: Την ελεεινή πολιτική σκευωρία Novartis θα τη νικήσω
Δεκαπέντε στελέχη της Novartis καλεί η Εισαγγελία Διαφθοράς
Υπόθεση Novartis: Πλήρη στήριξη στον Λοβέρδο από τη Φώφη Γεννηματά
Tags:
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Novartis, Άρειος Πάγος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK