10:30 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Υπόθεση Novartis (164)
0 01
Βρείτε μας

Για πέντε περίπου ώρες κατέθετε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής, για την υπόθεση Novartis. Φέρεται να αναφέρθηκε στον ρόλο του επονομαζόμενου «Ρασπούτιν», χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει.

Μαραθώνια ήταν η κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, στον αντεισαγγελέα Ευάγγελο Ζαχαρή, ο οποίος ερευνά τις καταγγελίες του κ. Αγγελή για πολιτικές παρεμβάσεις την υπόθεση Novartis, αλλά και τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην κατάθεσή του, σύμφωνα με το kathimerini.gr, ο κ. Αγγελής φέρεται να αναφέρθηκε στον ρόλο του επονομαζόμενου «Ρασπούτιν», χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει.

Ο κ. Αγγελής, κατά τις ίδιες πληροφορίες, παρέπεμψε σε άλλα πρόσωπα που - όπως ανέφερε - τον γνώριζαν, ενώ προσκόμισε έγγραφα κάνοντας λόγο παρεμβάσεις του «Ρασπούτιν» και σε άλλες υποθέσεις. 

Φέρεται, δε, να είπε ότι «όλοι τον ξέρουν αλλά όλοι τον φοβούνται», καθώς και ότι «ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στον χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς».

«Κουμάντο δεν έκαναν στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι Εισαγγελείς αλλά ο Ρασπούτιν», φέρεται να είπε επίσης, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες επικαλέστηκε 10 λόγους οι οποίοι, όπως ανέφερε, αποδεικνύουν την παρέμβαση «Ρασπούτιν» στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Παράλληλα, ο κ. Αγγελής φέρεται να κατέθεσε ότι η συμπεριφορά της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη «έδειχνε ότι υπήρχε άτομο του οποίου ακολουθούσε τις εντολές, που ήταν ισχυρότερος και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από εμένα».

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής έχει καταγγείλει παραβάσεις στις έρευνες για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

Την Τετάρτη κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είπε πως υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων, μελών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Είχαν προηγηθεί οι καταθέσεις του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Την Τετάρτη ο Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση της Novartis, μέσω της οποίας ζητείται η άρση της ασυλίας του, δήλωσε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει κανένα απολύτως υπουργικό προνόμιο και θα νικήσει «την ελεεινή πολιτική σκευωρία».

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει καλέσει σε εξηγήσεις 15 στελέχη της Novartis, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς φαίνεται πως έχουν προκύψει ενδείξεις για διακίνηση μαύρου χρήματος.

Θέμα:
Υπόθεση Novartis (164)

Σχετικά:

Δεκαπέντε στελέχη της Novartis καλεί η Εισαγγελία Διαφθοράς
Υπόθεση Novartis: Πλήρη στήριξη στον Λοβέρδο από τη Φώφη Γεννηματά
Λοβέρδος για άρση ασυλίας του: Την ελεεινή πολιτική σκευωρία Novartis θα τη νικήσω
Σαμαράς για Novartis: Ό,τι είχα να πω γι' αυτή την άθλια σκευωρία, το έχω πει
Αβραμόπουλος για υπόθεση Novartis: Η Δικαιοσύνη θα φέρει στο φως όλη τη σκευωρία και τα ονόματα
Novartis: Ξεκινά γύρος καταθέσεων για τον «Ρασπούτιν»
Λοβέρδος για Novartis: Οι κινήσεις εναντίον μου είναι ο τελευταίος σπασμός του Ρασπούτιν
Novartis: Αίτημα για δίωξη Λοβέρδου, στο αρχείο η υπόθεση Στουρνάρα
Tags:
Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αντώνης Σαμαράς, Άρειος Πάγος, Εισαγγελία Διαφθοράς, εισαγγελείς, εισαγγελέας, Ιωάννης Αγγελής, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK