02:22 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε ο οδηγός αγώνων Τάσος Μαρκουίζος, γνωστός κυρίως ως Ιαβέρης, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα καταγράφηκαν περίπου 130.000 θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα, ενώ σε 350.000 άτομα προκλήθηκαν αναπηρίες και δύο εκατομμύρια άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Για γενοκτονία στους δρόμους της Ελλάδας μίλησε εκ νέου Ιαβέρης, σημειώνοντας πως τα περισσότερα θύματα από τροχαία δυστυχήματα είναι ηλικίας 15-30 ετών.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια, ο γνωστός οδηγός αγώνων ανέφερε ότι το αυτοκίνητο είναι παγκοσμίως το πιο φονικό όπλο, τονίζοντας πως είναι τετραπλάσιοι οι αριθμοί θυμάτων από δυστυχήματα στους δρόμους σε σχέση με τους πολέμους.

Όπως τόνισε, τα τελευταία χρόνια έχουμε περίπου 250 θανάτους από σεισμούς και άλλους τόσους από πυρκαγιές, ωστόσο οι νεκροί σε τροχαία φτάνουν τους 130.000.

Παράλληλα, όπως είπε, 350.000 έμειναν ανάπηροι και δύο εκατομμύρια τραυματίστηκαν σε τροχαία.

«Είμαστε ο πιο επικίνδυνος λαός της Ευρώπης και με βούλα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ενώ επικαλέστηκε στοιχεία κατά τα οποία το 87% των τροχαίων γίνονται με χαμηλές ταχύτητες μέχρι 40 χιλιόμετρα την ώρα.

Τον Ιούλιο, ο Ιαβέρης είχε σταθεί στην ανάγκη να μάθουν τα παιδιά από μικρή ηλικία πώς να οδηγούν σωστά.

Μιλώντας στο Sputnik, ο Ιαβέρης είχε περιγράψει απλά βήματα για προσοχή της οδηγικής συμπεριφοράς εν μέσω κακοκαιρίας.

Σχετικά:

Ιαβέρης: Γενοκτονία τα τροχαία, έχουμε 120.000 νεκρούς σε 50 χρόνια
Ιαβέρης στο Sputnik: Τι να προσέχουμε όταν οδηγούμε εν μέσω κακοκαιρίας
Tags:
Βουλή, Ιαβέρης, τροχαίο, τροχαίο δυστύχημα, τροχαίο ατύχημα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK