12:40 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αλγεινή εντύπωση είχαν προκαλέσει, το προηγούμενο διάστημα, οι εικόνες με νεκρά ψάρια, απορρίμματα, μπάζα και ξερά χόρτα εντός του χώρου του πάρκου.

Στην Περιφέρεια Αττικής περιέρχεται η διαχείριση του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», σύμφωνα με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η σχετική απόφαση επισφραγίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του αρμόδιου υπουργού, Κωστή Χατζηδάκη, με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, και τους δημάρχους Ιλίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

«Στα τέλη Αυγούστου, όταν επισκέφθηκα το Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” και είδα την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, είπα ότι θα βρεθεί μέσα στο Σεπτέμβριο μία καθαρή λύση για αυτό το θέμα. Και σήμερα ανακοινώνουμε ακριβώς αυτή την καθαρή λύση» υπενθύμισε ο κ. Χατζηδάκης, ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων.

Το πάρκο, μέχρι πρότινος, εμπεριεχόταν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Περιβάλλον, ενώ στο νέο καθεστώς «διακριτή συμμετοχή» θα έχουν και οι δύο προαναφερόμενοι δήμοι.

Όσον αφορά τη διαχείριση, ο υπουργός Περιβάλλοντος υποστήριξε ότι «πρέπει να υιοθετήσουμε τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές», ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «η συμμετοχή της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διαχείριση των πάρκων είναι κομβικής σημασίας και έχει σίγουρα προστιθέμενη αξία».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της χρηματοδότησης, προανήγγειλε τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής με στόχο την προστασία, την αναβάθμιση και τη συντήρηση του πάρκου.

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε για άμεσες παρεμβάσεις, προκειμένου o χώρος να καταστεί «λειτουργικός χώρος αναψυχής, αλλά και κέντρο ανάπτυξης της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών μας».

Υπενθυμίζεται ότι η «εικόνα» εγκατάλειψης του πάρκου είχε προκαλέσει αλγεινή εντύπωση το προηγούμενο διάστημα, καθώς η έκταση του πάρκου ήταν γεμάτη από νεκρά ψάρια, απορρίμματα, μπάζα και ξερά χόρτα.

Σχετικά:

Χατζηδάκης: Καταναλωτές με χρέη στη ΔΕΗ το παίζουν αναξιοπαθούντες
Αύριο η σκυτάλη για την Περιφέρεια Αττικής στον Γιώργο Πατούλη
Tags:
δήμος, Κωστής Χατζηδάκης, Γιώργος Πατούλης, Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια, Υπουργείο Περιβάλλοντος, δάσος, εθνικό πάρκο, πάρκο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK