12:45 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, με τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας να στοχοποιούν τον διευθυντή των φοιτητικών εστιών της Θεσσαλονίκης.

«Παρέμβαση» στον διευθυντή των φοιτητικών εστιών της Θεσσαλονίκης, Σάββα Φιλιππίδη, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης μέλη του «Ρουβίκωνα».

«Εξηγήσαμε στον διευθυντή ότι είναι ανίκανος να διαχειριστεί τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με οποιονδήποτε άλλο τρόπο πέρα από την κρατική καταστολή, και καλό είναι να παραιτηθεί» ανέφερε, σε ανακοίνωσή της, η αναρχική συλλογικότητα.

Χωρίς να προσδιορίζεται το είδος της «παρέμβασης», τα μέλη του «Ρουβίκωνα» κατήγγειλαν ότι ο κ. Φιλιππίδης κάλεσε την αστυνομία το περασμένο Σάββατο, προκειμένου να εκδιωχθεί ένας αλλοδαπός φοιτητής, ο οποίος διέμενε σε δωμάτιο χωρίς την έγκριση των πανεπιστημιακών αρχών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αναρχικής συλλογικότητας, η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα την εισβολή δυνάμεων των ΜΑΤ και των ΔΙΑΣ στο δωμάτιο του φοιτητή.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο «Ρουβίκωνας» πέταξε φέιγ βολάν έξω από την οικία του πρέσβη της Βραζιλίας στην Αθήνα, με αφορμή τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο.

Σχετικά:

Ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα απειλεί με αντίποινα σε περίπτωση επέμβασης στο Βοξ
Φέιγ βολάν από τον «Ρουβίκωνα» στην οικία του πρέσβη της Βραζιλίας στην Αθήνα
Tags:
άσυλο, Ελληνική Αστυνομία, αστυνομία, αναρχική συλλογικότητα, αναρχικοί, Ρουβίκωνας, Ρουβίκωνας, φοιτητές, φοιτητική κατοικία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK