ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Ξετυλίγεται», όπως φαίνεται, το κουβάρι της υπόθεσης με το στρατιωτικό υλικό που έχει χαθεί από τη μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο, με τις Αρχές να βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα βήμα πριν τις τελικές απαντήσεις.

Κοντά στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης της απώλειας του στρατιωτικού υλικού από τη μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο βρίσκονται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Αρχές. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Εθνικής Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) έχει στη διάθεσή της τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση

Πρόκειται, ειδικότερα σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, για έναν πρώην αποθηκάριο που πήρε μετάθεση από τη Λέρο για τη βόρεια Ελλάδα και δύο άτομα της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών που έχουν αποστρατευθεί.

Η ΕΥΠ φέρεται να έχει, μάλιστα, στη διάθεσή της βιντεοληπτικό υλικό από τη στιγμή της αφαίρεσης του στρατιωτικού υλικού. 

Τα τρία άτομα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ήδη μεταβεί στη μονάδα της Λέρου για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η διαλεύκανση της υπόθεσης μπορεί να είναι θέμα ωρών, καθώς υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που εμπλέκουν τα τρία άτομα. Μάλιστα, οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής έχουν επεκταθεί και στην Αττική.

Εν τω μεταξύ, χθες, πληροφορίες που ήλθαν στη δημοσιότητα έφεραν έναν από τους βασικούς υπόπτους να έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση. 

Σύμφωνα με τον Alpha, πρόκειται για εν ενεργεία υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού που στο παρελθόν διατελούσε διαχειριστής της αποθήκης οπλισμού και ο οποίος πλέον υπηρετεί σε άλλη μονάδα, εκτός της Λέρου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση ήλθε στο φως της δημοσιότητας στην αρχή της εβδομάδας, με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού να κάνει γνωστό, σε ανακοίνωσή του, ότι η απώλεια του στρατιωτικού υλικού έγινε αντιληπτή τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας. 

Τα στοιχεία έδειχναν από την αρχή ότι η υπόθεση εκτείνεται σε βάθος χρόνου, κάτι που είχε αναφέρει και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε ενημέρωση Τύπου, εξέφρασε άλλωστε την εκτίμηση ότι η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού δεν έγινε μία φορά, αλλά σταδιακά. Επικαλούμενος ενδείξεις, σημείωσε ότι η απώλεια του στρατιωτικού υλικού πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από τον Ιανουάριο έως το καλοκαίρι του 2019.

Το σενάριο της βοήθειας «εκ των έσω» ήταν αυτό που κέρδιζε έδαφος, καθώς δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης και τα μέτρα ασφαλείας στη μονάδα της Λέρου ήταν ισχυρά.

Έτσι, οι έρευνες γρήγορα στράφηκαν σε άτομα που γνώριζαν πολύ καλά

Το πρόβλημα διαπιστώθηκε όταν ανέλαβε νέος υπεύθυνος αποθήκης.

Σε ό,τι αφορά το υλικό που έχει χαθεί από τη μονάδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, περιλαμβάνονται αντιαρματικά όπλα, χειροβομβίδες, σφαίρες και βραδύκαυστο φυτίλι.

Tags:
Αντιτρομοκρατική, ΕΥΠ, Πολεμικό Ναυτικό, Λέρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK