10:24 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Πρόσφυγες στο στρατόπεδο της Μόριας

Δημοσίευμα για περιστατικό με ανήλικους μετανάστες στο hotspot της Ορεστιάδας

© Φωτογραφία : SOOC/Nick Paleologos
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 04
Βρείτε μας

Δημοσίευμα μετέδωσε πληροφορίες για βιασμό νοσηλεύτριας στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης αλλοδαπών στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας. Ωστόσο, στη συνέχεια, η ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση διέψευσε ότι υπήρξε οποιοδήποτε συμβάν.

Πρώτες πληροφορίες της ιστοσελίδας «Πρώτο Θέμα» ανέφεραν ότι «ανήλικοι μετανάστες προσπάθησαν να βιάσουν νοσηλεύτρια σε hot spot στην Ορεστιάδα».

Δημοσίευμα από «Πρώτο Θέμα»
© Φωτογραφία :
Δημοσίευμα από «Πρώτο Θέμα»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τρεις ασυνόδευτοι Αφγανοί μετανάστες ηλικίας 16 και 17 χρόνων, που είχαν επισκεφθεί το ιατρείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις, διαπίστωσαν ότι η νοσηλεύτρια ήταν μόνη, και φέρονται να επιχείρησαν να κλειδώσουν την πόρτα, με πρόθεση να της επιτεθούν και να την εξαναγκάσουν σε σεξουαλική επαφή. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια και επενέβη ένας υπάλληλος του hotpost, μαζί με ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία τους απομάκρυνε.

Στη συνέχεια, η ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση, εξέδωσε στο Facebook ανακοίνωση στην οποία ανέφερε τα εξής:

Αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με κατηγορίες προς ασυνόδευτους ανηλίκους στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου Έβρου.

Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που κατηγορούν τρεις ασυνόδευτους ανηλίκους που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου Έβρου για απόπειρα βιασμού νοσηλεύτριας του ΚΥΤ, παραθέτουμε τα πραγματικά γεγονότα, βάσει μαρτυριών των Εξουσιοδοτημένων Εκπροσώπων Ασυνόδευτων Ανηλίκων/Επιτρόπων της ΜΕΤΑδρασης που βρίσκονται μόνιμα στο σημείο και του εμπλεκόμενου υπαλλήλου του ΚΥΤ.

Οι τρεις ανήλικοι συνοδεύθηκαν στο γραφείο της νοσηλεύτριας από υπάλληλο του ΚΥΤ, ο οποίος και παρέμεινε μαζί τους καθ' όλη τη διάρκεια της εξέτασης, οπότε η νοσηλεύτρια ουδέποτε έμεινε μόνη με τους ανηλίκους όπως και ουδέποτε οι ανήλικοι κλείδωσαν την πόρτα. Δεν υπήρξε κανένα δείγμα παρενόχλησης, γεγονός που επιβεβαιώνει και ο υπάλληλος του ΚΥΤ που ήταν παρών.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για τα δημοσιεύματα αυτά, όταν 150 ασυνόδευτοι ανήλικοι βρίσκονται στο κλειστό Κέντρο Υποδοχής για χρονικό διάστημα που φτάνει τους 7 μήνες, αναμένοντας να βρεθεί θέση σε κατάλληλη δομή φιλοξενίας και να φύγουν από τις συνθήκες στις οποίες βρίσκονται.

Αργότερα, το «Πρώτο Θέμα» ανασκεύασε και έκανε λόγο για «αναστάτωση που προκλήθηκε με νοσηλεύτρια και τρεις ανήλικους μετανάστες στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης αλλοδαπών στην περιοχή Φυλάκιο της Ορεστιάδας», καταλήγοντας πως «δεν υπήρξε κάποια επίθεση».

Το Sputnik με αφορμή τα παραπάνω επισκέφτηκε την Ορεστιάδα. Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ κλικάροντας ΕΔΩ.

* Πρόκειται για αναθεωρημένη εκδοχή του άρθρου

Tags:
βιασμός, μετανάστες, Ορεστιάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK