11:21 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το νησί της Σαμοθράκης ήταν αποκλεισμένο για αρκετές ημέρες, κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, έπειτα από βλάβη του πλοίου «ΣΑΟΣ ΙΙ», γεγονός το οποίο προκάλεσε την αντίδραση κατοίκων και τουριστών.

Στη ναυτιλιακή εταιρεία Zante Ferries και το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» ανατέθηκε η εκτέλεση των δρομολογίων της άγονης γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται ως συνέχεια των σημαντικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν τον Αύγουστο, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό εκατοντάδων κατοίκων και τουριστών για αρκετές ημέρες.

Η επιλογή της Zante Ferries επήλθε με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και αφορά τη χρονική περίοδο από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι το νησί της Σαμοθράκης έμεινε αποκλεισμένο για αρκετές ημέρες, κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, έπειτα από βλάβη του πλοίου «ΣΑΟΣ ΙΙ». Μάλιστα, το υπουργείο Ναυτιλίας είχε κηρύξει ως έκπτωτη την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Μέχρι τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, η γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη θα καλύπτεται από το ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό «ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ».

Σχετικά:

Τουρκική εφημερίδα: «Είναι η Σαμοθράκη ελληνικό νησί;»
Νέο πρόβλημα στη Σαμοθράκη: Βλάβη στο πλοίο «Ζέφυρος»
Τα δρομολόγια του πλοίου «Άρτεμις» στη γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη
Tags:
υπουργείο Ναυτιλίας, ναυτιλία, κάτοικοι, τουρίστες, Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη, αποκλεισμός, επιβάτες, επιβατηγό πλοίο, πλοίο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK