09:42 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αντικείμενό της νέας έρευνας είναι οι καταγγελίες της κ. Τουλουπάκη σε αναφορά προς τους ανωτέρους της στον Άρειο Πάγο στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου για τον άλλοτε επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς αρεοπαγίτη εισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή.

Τις καταγγελίες της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή με αντικείμενο τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis, θα εξετάσει νέα εισαγγελική έρευνα.

Η έρευνα που ξεκινά τις επόμενες ημέρες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών θα διενεργηθεί παράλληλα με αυτή που διενεργεί ο Άρειος Πάγος και έχει ως αντικείμενο τις καταγγελίες του Ιωάννη Αγγελή.

Αντικείμενό της είναι η διερεύνηση όσων είχε υποστηρίξει η κ. Τουλουπάκη σε αναφορά προς τους ανωτέρους της στον Άρειο Πάγο στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου για τον άλλοτε επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς αρεοπαγίτη εισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή.

Η κ. Τουλουπάκη αναμένεται να καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά που έχει αναλάβει με εντολή του Αρείου Πάγου την έρευνα των ισχυρισμών που προέβαλε η εισαγγελική λειτουργός δια της αναφοράς της μετά τις καταγγελίες του κ. Αγγελή, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Στην αναφορά η εισαγγελέας Διαφθοράς δίνει την δική της εκδοχή για όσα συνέβαιναν κατά την διάρκεια της έρευνας για την φαρμακοβιομηχανία στο διάστημα που εποπτεύων της Εισαγγελίας Διαφθοράς ήταν ο κ. Αγγελής.

Φέρεται να καταγγέλλει τον κ. Αγγελή ότι επιχειρούσε να «μπλοκάρει» την έρευνα ενώ κάνει αναφορά και στο ταξίδι στην Βιέννη στα τέλη του 2018 το οποίο φαίνεται να αποτέλεσε την θρυαλλίδα για τη διάρρηξη των σχέσεων της με τον μέχρι τότε εποπτεύοντα της.

Όπως υποστήριζε στην αναφορά της, στο επίμαχο ταξίδι στην αυστριακή πρωτεύουσα, όπου είχαν μεταβεί η ίδια, εισαγγελείς Διαφθοράς και ο κ. Αγγελής, ο τελευταίος δεν θέλησε να πάρει συγκεκριμένα στοιχεία ελληνικού ενδιαφέροντος από Αμερικανούς ομολόγους τους, προτρέποντας τους να τα παραδώσουν μέσω της Eurojust.

Υποστηρίζει επίσης η εισαγγελέας, ότι ο κ. Αγγελής πήρε παρανόμως δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία τόσο για τη Novartis, όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους και επίσης ότι άλλαζε τις παραγγελίες που έδινε η ίδια στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Tags:
Novartis, Εισαγγελία Διαφθοράς, Άρειος Πάγος, Ιωάννης Αγγελής, Ελένη Τουλουπάκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK