00:45 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σειρά μηνύσεων, συμπεριλαμβανομένης αυτής εις βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

Μηνύσεις κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, των δυο επίκουρων εισαγγελέων της Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, αλλά και κατά παντός άλλου υπεύθυνου για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρει μεταξύ άλλων στις καταθέσεις ότι οι μηνυόμενοι εισαγγελείς παρέλειψαν να συμπεριλάβουν στο φάκελο που απέστειλαν στη Βουλή, για τον ίδιο στοιχεία που επικαλέσθηκε στις εξηγήσεις ενώπιον τους ενώ έκανε λόγο και για «παρανομίες των εγκαλούμενων ως προς την προστασία των μαρτύρων».

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρεται και σε «δόλο των εγκαλούμενων και τον ρόλο υπουργού της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα».

Ο ίδιος ισχυρίζεται στη μήνυσή του πως από σειρά στοιχείων «προκύπτει η επίταση του δόλου με την οποία λειτούργησαν οι εγκαλούμενοι εφαρμόζοντας την εντολή του προσώπου με το ψευδωνύμου Ρασπούτιν - του κατονομάσθεντος Δ. Παπαγγελόπουλου - να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης στη σκευωρία Novartis, να καταστρέψει τους ίδιους και τα κόμματα τους και όταν μετά από χρόνια απαλλαγούν, να έχουν προλάβει να ωφεληθούν οι τότε κυβερνώντες. Με άλλα λόγια αυτό που ανέφερε η κυρία Ράικου δια των κύκλων της ότι ο Ρασπούτιν της έδινε ως οδηγία “κι ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν”, είναι απολύτως χαρακτηριστικό του σκοπού και της στόχευσης της σκευωρίας Novartis και εξηγεί με σαφείς όρους τις πράξεις και τις παραλείψεις των εγκαλούμενων, αποδεικνύοντας κι τον άμεσο δόλο με τον όποιο ενήργησαν»

Ιδιαίτερη αναφορά από τον κ. Λοβέρδο γίνεται και στην αναφορά που είχε καταθέσει μαζί με μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο του 2017 και αφορούσε πράξεις του τότε υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Η αναφορά μας κατατέθηκε στις 21-2/2017 και στις 8 Μαρτίου 2017 όποτε και είχε αναλάβει η κ. Τουλουπάκη στείλαμε συμπληρωματικά στοιχεία. Αρμόδιος τότε υπουργός ήταν ο κ. Κουρουμπλής και η μη τιμολόγησή του σήμαινε δώρο εκατομμυρίων ευρώ στις φαρμακευτικές εταιρείες. Οι εγκαλούμενοι άφησαν παρανόμως να αποσβεσθεί η προθεσμία της Βουλής να εφαρμόσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών και απέστειλαν το σχετικό φάκελο μαζί με τον άσχετο, με την υπόθεση της μη τιμολόγησης φάκελο Novartis στις 6/2/2018. Ο δόλος εν προκειμένω των εγκαλουμένων κατά τη διάπραξη του αδικήματος της κατάχρησης εξουσίας έχει και την αντίστροφη φορά του άρθρου 239 ΠΚ. Δέκα αθώοι πολιτικοί να εμπλακούν στη σκευωρία Novartis και να ασκηθεί δίωξη εναντίον τους και ένας εξ αντικειμένου υπεύθυνος υπουργός της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα να αποφύγει τον έλεγχο των ενδεχόμενων ποινικών του ευθυνών» σημειώνει στη μήνυσή του.

Εξερχόμενο από το δικαστικό μέγαρο ο κ. Λοβέρδος δήλωσε πως έχει γίνει κατάχρηση εξουσίας και όλοι ξέρουν τον ηθικό αυτουργό.

Tags:
Novartis, Εισαγγελία Διαφθοράς, εισαγγελείς, εισαγγελέας, μήνυση, Ελένη Τουλουπάκη, Ανδρέας Λοβέρδος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK