14:59 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας είχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όπου συζητήθηκε και το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων.

Οι γερμανικές επανορθώσεις βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα υπουργός Εξωτερικών με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας.

Ο κ. Μάας επανέλαβε την πάγια θέση της Γερμανίας ότι αποδέχεται την πολιτική και ηθική ευθύνη της για τα εγκλήματα που διεπράχθησαν στην Ελλάδα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά εκτιμά ότι το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων «τυπικά έχει απαντηθεί.

Μάλιστα σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το Βερολίνο σχεδιάζει να απαντήσει και επίσημα στην σχετική ελληνική ρηματική διακοίνωση.

«Είμαστε της άποψης ότι το θέμα των επανορθώσεων τυπικά έχει απαντηθεί και σίγουρα θα ολοκληρώσουμε την απαραίτητη ανταλλαγή, η οποία συνηθίζεται σε αυτό, ότι το διαβεβαιώνεις δηλαδή αυτό αμοιβαία διπλωματικά, με όλους τους τύπους», δήλωσε ο κ. Μάας.

Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας εξέφρασε την αισιοδοξία πως αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί.

«Η Γερμανία είναι μια φίλη χώρα της Ελλάδας, και σε διμερές επίπεδο και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας, δεν είναι όμως απολύτως απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα».

Όπως ξεκαθάρισε υπάρχουν και διαφωνίες, οι οποίες όμως «δεν πρόκειται να δηλητηριάσουν τις σχέσεις μας», αλλά θα είναι ένα τμήμα των σχέσεων αυτών και θα αποτελούν αντικείμενο διαλόγου.

«Εκφράζω την βεβαία πεποίθηση ότι στο τέλος και αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί με τον τρόπο που είναι σωστό να επιλυθεί», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

Tags:
Ελλάδα, Γερμανία, Χάικο Μάας, Νίκος Δένδιας, γερμανικές αποζημιώσεις, πολεμικές αποζημιώσεις, αποζημιώσεις, επανορθώσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK