21:51 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Το υπουργείο Παιδείας δρομολογεί την τροποποίηση των ρυθμίσεων για τη μη αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στην εκπαίδευση.

Σταματούν να αναγράφονται το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα στοιχεία που τηρούνται στα σχολεία, σύμφωνα με τις νέες τροποποιητικές ρυθμίσεις που προωθεί το υπ. Παιδείας.

Η αλλαγή αυτή αφορά στους τίτλους και τα πιστοποιητικά σπουδών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool», 

Τα παραπάνω, γίνονται κατόπιν συμμορφώσεως στη σχετική απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

«Στόχος μας στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να καλλιεργούμε διαρκώς ένα σχολικό περιβάλλον γνώσης, ελεύθερο, δημιουργικό, χωρίς αποκλεισμούς. Καταπολεμώντας κάθε είδους διάκριση, σεβόμενοι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις», δήλωσε σχετικά η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, πως με αυτό τον τρόπο προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών, όπως επιτάσσει το ενωσιακό δίκαιο.

«Εν προκειμένω, κρίθηκε ότι η αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών δεν είναι αναγκαία και πρόσφορη για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους, ο οποίος συνίσταται αποκλειστικά στην παρακολούθηση της φοίτησης και στη βεβαίωση των επιδόσεων και της επιτυχούς περάτωσης των σπουδών του μαθητή», σημειώνει η υπουργός.

Όπως εξηγεί το υπουργείο προχωρά στις απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε η συλλογή και επεξεργασία τέτοιων προσωπικών δεδομένων να είναι συμβατή με τις απαιτήσεις του εθνικού και ενωσιακού δικαίου.

Tags:
Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προσωπικά δεδομένα, σχολείο, σχολεία, αναγραφή θρησκεύματος, θρησκεία, ιθαγένεια, Νίκη Κεραμέως
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK