ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Διευρύνεται ο κύκλος των υπόπτων της υπόθεσης απώλειας στρατιωτικού υλικού από τη μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο, καθώς σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είχε πραγματοποιηθεί και δεύτερη «έφοδος» κατά το παρελθόν στην αποθήκη, όπου κρατούνταν ο οπλισμός.

Περιπλέκεται η υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από τη μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο, η οποία πριν από λίγες ημέρες έδειχνε να βρίσκεται κοντά στην εξιχνίασή της

Συγκεκριμένα, μία νέα πληροφορία έρχεται να διευρύνει τον κύκλο των υπόπτων. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το skai.gr, νυν αποθηκάριος στις εγκαταστάσεις της μονάδας ανέφερε πως στο παρελθόν, και άλλα άτομα - πέρα από τους τρεις βασικούς υπόπτους - είχαν εισέλθει στην αποθήκη οπλισμού της Λέρου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περιπλέκεται η υπόθεση με την κλοπή οπλισμού στη Λέρο - Ποιος ο ρόλος των ΟΥΚ

Η πρώτη «έφοδος» και οι τρεις βασικοί ύποπτοι

Σε ό,τι αφορά τα τρία πρόσωπα, στα οποία έχουν στραφεί οι έρευνες, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έλθει στο φως, πρόκειτραι για έναν πρώην αποθηκάριο που πήρε μετάθεση από τη Λέρο για τη βόρεια Ελλάδα και δύο άτομα της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ) που έχουν αποστρατευθεί.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του αποθηκάριου που οδήγησε τις Αρχές στους τρεις υπόπτους, ο προκάτοχος του, τού είχε ζητήσει τον κωδικό πρόσβασης, καθώς φέρεται να είπε ότι ήθελε, μαζί με δύο στελέχη της ΟΥΚ, να ελέγξουν την αποθήκη.

Η πρώτη αυτή είσοδος είχε γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου 2018.

Η πληροφορία για τη δεύτερη «έφοδο»

Ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα πληροφορία που βλέπει το φως της δημοσιότητας, είχε προηγηθεί μια δεύτερη είσοδος και στις αρχές του Οκτωβρίου του 2013, στο πλαίσιο της άσκησης Παρμενίωνας.

Κάποιο άτομο, το οποίο εντούτοις ο νυν αποθηκάριος δηλώνει ότι δεν θυμάται, τού είχε ζητήσει τα κλειδιά και τους κωδικούς του συναγερμού, προκειμένου δύο άνδρες των ΟΥΚ να πάρουν στρατιωτικό υλικό που θα χρησιμοποιούσαν στην άσκηση. 

Η εν λόγω μονάδα των ΟΥΚ έχει έδρα την Αθήνα και αριθμεί 80 με 100 άτομα, τα οποία και αναμένεται να καταθέσουν.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση εντείνεται σε βάθος χρόνου, με την Αντιτρομοκρατική μάλιστα να μην αποκλείει η κλοπή του στρατιωτικού υλικού να έχει γίνει πιθανόν και από διαφορετικούς δράστες, ενδεχόμενο που δυσχεραίνει τις έρευνες. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού δεν έγινε μία φορά, αλλά σταδιακά. 

Tags:
όπλα, Λέρος, Πολεμικό Ναυτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK