10:01 30 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Απεργία στο Δημόσιο, στις 24 Σεπτεμβρίου, προκηρύσσει η ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αντίθεσή της με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο και διαμηνύοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα μπορούσαν να κλιμακωθούν.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προκηρύσσει για την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), ζητώντας την απόσυρση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου και προειδοποιώντας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε περίπτωση ψήφισής του. 

Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει πανελλαδικές στάσεις εργασίας, όπου κριθεί αναγκαίο, από τα Σωματεία στις 19, 20 και 23 Σεπτεμβρίου 2019 «για να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των σωματείων ώστε να διευκολυνθεί η ενημέρωση, η προετοιμασία και η συμμετοχή των εργαζομένων».

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει «αντεργατικό» το νομοσχέδιο, σημειώνοντας ότι «η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί ένα είδος ''ανάπτυξης'' που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι».

«Ουσιαστικά, επιχειρείται ο εργοδοτικός – κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωμα των Σωματείων και των συνδικαλιστών», αναφέρει ακόμη, προσθέτοντας ότι με το νομοσχέδιο ενισχύονται επίσης οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να μην ανεχθούν νέα μέτρα σε βάρος τους και να κόψουν το βήχα και τη φόρα που πήρε η κυβέρνηση της Ν.Δ.», όπως αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.  

Tags:
δημόσιοι υπάλληλοι, Δημόσιο, απεργία, 24ωρη απεργία, ΑΔΕΔΥ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK