18:44 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αθλητικές δράσεις αντί μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία όλης της χώρας, την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019, με αφορμή την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα σχολεία όλης της χώρας, καθώς εορτάζεται η 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε την εναρμόνιση της 6ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπ. Παιδείας.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, στις 27 Σεπτεμβρίου προτείνεται τα σχολεία να προχωρήσουν σε αθλητικές δράσεις, εντός του σχολικού ωραρίου.

Οι δράσεις μπορούν να γίνουν μεμονωμένα ή συνδυαστικά και μεταξύ των προτεινόμενων είναι και τα εξής: βάδην, τρέξιμο, ποδηλασία, σκυταλοδρομία, σχοινάκι, χορός,  μπάσκετ 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, κ.ά.

Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου», στόχος της ημέρας είναι η ενεργοποίηση των μαθητών για συμμετοχή σε αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, η ενημέρωση για τα οφέλη της άθλησης και της υγιεινής διατροφής και η απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα στα σχολεία να προχωρήσουν σε δράσεις με κοντινές σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι θα οργανωθεί κεντρική εκδήλωση στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών και συγκεκριμένα στον περιβάλλοντα χώρο της Αγοράς και του Τείχους των Εθνών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, στις 9:00 το πρωί.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι σε περίπτωση που ακυρωθούν οι προγραμματισμένες δράσεις λόγω καιρικών συνθηκών ή άλλων απρόβλεπτων γεγονότων, θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία.

Tags:
άθλημα, Αθλητισμός, μαθήματα, σχολεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK