06:25 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για χαμηλό ποσοστό αντιγριπικού εμβολισμού όσων εργάζονται σε υγειονομικούς κλάδους μιλάει ο ΙΣΑ, τονίζοντας ότι μάλιστα ένας στους τρεις από όσους νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χάνει τη ζωή του.

Εκστρατεία ενημέρωσης για το αντιγριπικό εμβόλιο ξεκινάει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), καλώντας σε εμβολισμό. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή προς τους ιατρούς – μέλη του, ζητώντας τους να συστρατευθούν στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του ετήσιου προβλήματος της γρίπης, με δεδομένο ότι τα μέχρι στιγμής επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό των υγειονομικών που εμβολιάζονται είναι χαμηλό. 

Όπως τονίζεται στην επιστολή για την εκστρατεία, την οποία σχεδίασε ο Τάσος Χατζής, παιδίατρος και μέλος του ΔΣ του ΙΣΑ, «κάθε χρόνο, μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, κυρίως ηλικιωμένοι, ευπαθή άτομα και παιδιά, δοκιμάζονται από την προσβολή τους από τη γρίπη».

«Τα ετήσια στατιστικά δεδομένα δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό απο αυτούς που προσβάλλονται χρειάζονται εισαγωγή στο νοσοκομείο και μάλιστα αρκετοί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δυστυχώς το 1/3 από αυτούς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ καταλήγουν. Το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών που χρειάζονται νοσοκομειακή νοσηλεία είναι ότι είναι όλοι ανεμβολίαστοι», επισημαίνεται ακόμη.

Εν τω μεταξύ, όσου εργάζονται σε υγειονομικούς κλάδους έχουν τετραπλάσιο κίνδυνο από τους υπόλοιπους πολίτες να νοσήσουν από γρίπη ενώ μπορεί να αποτελέσουν την αιτία, ασθενείς που νοσηλεύονται για άλλη πάθηση να νοσήσουν και από γρίπη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ.Πατούλης, υπογράμμισε: «Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ποσοστό των υγειονομικών που εμβολιάζονται εντούτοις εξακολουθεί να είναι χαμηλό. Ο ΙΣΑ  ζητά από τα μέλη του όχι μόνο το αυτονόητο, - δηλαδή να κάνουν όλοι τους το αντιγριπικό εμβόλιο-, αλλά και να ενημερώσουν τους οικείους τους και τους ασθενείς τους ώστε όσοι εμπίπτουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, να μην παραλείψουν να εμβολιαστούν».

Tags:
εποχική γρίπη, γρίπη, εμβόλια, εμβόλιο, εμβολιασμός, ΙΣΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK