12:49 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Αλλαγμένο εμφανίζεται το λήμμα στη Wikipedia για την Ελένη Αντωνιάδου μετά τον σάλο από τη βράβευσή της και τις αποκαλύψεις για το βιογραφικό της.

Ο σάλος που προκλήθηκε με τη βράβευση της Ελένης Αντωνιάδου, το βιογραφικό της και το εάν ήταν πράγματι ερευνήτρια της NASA αποτυπώνεται πλέον και στο λήμμα της Wikipedia.

Το λήμμα για την κ. Αντωνιάδου στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια εμφανίζεται πλέον αρκετά πιο ανεπτυγμένο, επαγγελματικές ιδιότητες έχουν αφαιρεθεί, προσθήκες έχουν γίνει στα περί NASA, ενώ έχει προστεθεί και ξεχωριστό κεφάλαιο για τις «επικρίσεις».

Συγκεκριμένα, η Wikipedia αναφέρει ότι «η ιδιότητα της ως ερευνήτρια της NASA […] δεν  τεκμηριώνεται από καμία επαληθεύσιμη πηγή» αλλά το μόνο που πιστοποιείται είναι ότι «Συμμετείχε ως φοιτήτρια στη θερινή ακαδημία» της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.

Το μεγαλύτερο μέρος του λήμματος καταλαμβάνει πλέον το κεφάλαιο για τις «επικρίσεις» όπου σημειώνεται ότι ασκήθηκε δριμεία κριτική σε βάρος της Ελένης Αντωνιάδου μετά την απονομή βραβείου από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στα 1α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος».

«Ανακριβής» χαρακτηρίζεται ο ισχυρισμός πως η κ. Αντωνιάδου «έφτιαξε την πρώτη τεχνητή τραχεία στο κόσμο» καθώς, όπως σημειώνεται, «το όνομά της απουσιάζει από την επιστημονική δημοσίευση». Σημειώνεται, παράλληλα ότι η Ελένη Αντωνιάδου ισχυριζόταν ότι ο ασθενής επέζησε, «μερικούς μήνες μετά τον θάνατό του».

Επίσης, η Wikipedia επισημαίνει ότι δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά ο ισχυρισμός ότι έλαβε το βραβείο Εξαιρετικού Ερευνητή NASA-ESA ούτε ότι η κ. Αντωνιάδου έχει διδακτορικό.

Tags:
NASA, αποκάλυψη, Wikipedia, Ελένη Αντωνιάδου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK