11:48 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ενέργειες που θα γίνουν για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών θα έχουν γνώμονα τη διασφάλιση της συμβατότητας των σχετικών ρυθμίσεων με τις συνταγματικές επιταγές.

Στην επανεξέταση του κανονιστικού πλαισίου που αφορά στο μάθημα των Θρησκευτικών θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τις αποφάσεις του τέως υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, με τις οποίες καθορίσθηκαν τα προγράμματα σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών στο δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο.

Όπως σημειώνει το υπουργείο, οι ενέργειες που θα γίνουν για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών θα έχουν γνώμονα τη διασφάλιση της συμβατότητας των σχετικών ρυθμίσεων με τις συνταγματικές επιταγές.

Η αντίδραση Γαβρόγλου

Για κατάργηση ολόκληρης της επιστημονικής, παιδαγωγικής και θεολογικής εξέλιξης του μαθήματος μετά το 1974, κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Το μάθημα των Θρησκευτικών, σύμφωνα με την σημερινή απόφαση του ΣτΕ, δεν είναι πλέον μάθημα αλλά κατήχηση» αναφέρει σε δήλωσή του.

Μεταξύ άλλων κάνει λόγο ότι η απόφαση του ΣτΕ «καταργεί τη συνειδητή προσπάθεια χιλιάδων Θεολόγων να κατακτήσουν στη συνείδηση των συναδέλφων τους αλλά και των μαθητών όπως και στην καθημερινή παιδαγωγική πράξη την πραγματική επιστημονική και παιδαγωγική ισοτιμία του μαθήματος των Θρησκευτικών με τα άλλα μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος».

Tags:
Συμβούλιο της Επικρατείας, ΣτΕ, θρησκευτικά, Υπουργείο Παιδείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK